Dragan Murar

48 godina. Opozicionar i građanski aktivista.

Ovo me podseća na sve one naše takozvane pobede, recimo u briselskim pregovorima smo pobedili pet- nula, kako to onda reče diktator Vučić, ili Milošević koji je proglasio pobedu nad NATO-m 1999.god.

A priveli su me iz totalno bizarnog razloga-zbog tvitova! Tog 31. maja sam napisao seriju tvitova u kojima sam alegorijski govorio o objavi rata SNS bandi i mafijašima i o otporu zlu.

Nakon šestojanuarske diktature Srbija će drugi put u svojoj turbulentnoj istoriji ući i zvanično u diktaturu. I ponovo će diktator biti jedan Aleksandar.

"Poslednja granica zla je prostota. Šumna i blještava, ona je duh nebića koji ukazuje na njegovu raspadnutu i razdvojenu ličnost.", kaže Dostojevski.

Sećam se očaja, bede, panike. Sećam se zapomaganja užasa koji su usledili tek kasnije.

U Moskvi će biti održana vojna parada, dok će u Srbiji to biti i dan vojske Srbije, pa će samim tim biti održana prezentacija naoružanja i sposobnosti vojske u Nikincima.

Video sam ceo niz ljudi koji su radili u kampanjama dva opoziciona predsednička kandidata, video sam mnogo mutnih politikanata koji su odmah poleteli da prisvoje proteste i video sam totalnu neorganizovanost.

Juče su održani lokalni izbori u 8 opština u Srbiji na kojima SNS po prvi put, osim u Odžacima, nema apsolutnu većinu.

Tim rezultatom ti naši sugrađani su se svrstali u podanike, u sirotinju raju koja radi kako joj se kaže, glasa kako joj se naredi i po potrebi za crvenu ili dve, putuje po Srbiji...

Umesto da izađu iz skupštine, umesto da se bore politički, oni ili ćute ili se prave pametni. Uleću u masu mladih i pametuju.

Pages