Nebojša Vučinić

Dugogodišnji novinar "Novosti", u kojima je prošao sve stepenice - od saradnika gradske rubrike, preko mesta njenog urednika, noćnog urednika, urednika "Evropskih Novosti" do pozicije urednika spoljnopolitičke rubrike - već šestu godinu je odgovorni urednik mesečnika "Novosti Enigma".

Veoma aktivan na društvenim mrežama, od 2008. ima svoj blog "Pišem, dakle postojim" (www.vucinic.me), u kome obrađuje širok dijapazon tema od politike do kulture, a kao aktivni borac protiv pretvaranja novinarstva u poslušništvo, propagandu i PR, odnedavno je pokrenuo i online školu novinarstva "Nebojšina medijska škola" (https://nessko.wordpress.com/).

Učesnik je velikog broja različitih medijskih akcija i projekata, trenutno je uključen u projekat mojizbor.info, a kao gostujući kolumnista piše i za nekoliko veoma uglednih portala.

Politički događaj meseca je međudržavni skandal napravljen na osnovu pogrešnog prevoda, koji je objavila formalnopravno ugašena novinska agencija.

Temelji razgradnje novinarstva kao struke od strateškog interesa i medija kao nacionalnog dobra postavljeni su još u vreme borbe protiv Miloševićevog režima, kada su formirani "slobodni", "demokratski" mediji, nasuprot "državnim", "režimskim", "neslobodnim"...