Predrag Balanesković

Diplomirani novinar. Rodjen 11.07.1986. u Negotinu. Bio urednik i osnivač najčitanijeg portala u Istočnoj Srbiji East Side. Dobitnik nekoliko nagrada za pisanje poezije i kolumne. Organizator mnogih humanitarnih akcija u Negotinskoj Krajini, a jedan od pokretača humanitarne akcije "Mina, nisi sama!" Slobodan umetnik i pisac koji svoja dela ne može da naplati u gunguli sadašnje popularne (ne)kulture.

Poput duha pusti me u tvoje snove...

Zatvori se i uživaj uz tebi bitne osobe. Izgradi sebi sobu za dvoje, troje...

Počelo je... Sezona pohlepe i pospanih očiju...

Cveće se suši ubrzano, a iz zemlje niču poluistopljene sveće. Nastupi mrak!

Mafija, legalizacija, poštenje devijacija, iznuda moguća, crkva nije moleća. Sve za jedan euro, a profitabilna samo banka.

A ipak nas je sve manje! Kažu sve što nije zaraženo odavno je otišlo, a kako stvari stoje ima i onih koji poslednju šansu za izlečenje traže van tvojih granica.

Dvotaktni tonovi vetra kroz ispucale pore naših kora nagoveštavaju neko novo vreme. Nagoveštavaju nove trenutke i novo rađanje. Javljaju novi rod i neizbežnu smrt.

Hajde, programeri budućih generacija, programirajte dušu u telo manje grešnog čoveka i pustite život koji će nevine duše same odabrati... Ja svoj put nisam mogao birati!

Akvarelna morbidnost vuče ka dnu tmine, vuče ka dubini bezkompromisnog života tame.

Nedostatak vojnika ili nešto treće... Ne zna se! Da li su plave koverte baš slučajno sada u domovima?

Pages