Selvija Ferizović

Selvija Ferizović rođena je 20. jula 1991. godine u Novom Pazaru. Po struci je Ekonomista. Prvo objavljeno delo joj je roman "Sebi Stranac" u izdanju Kreativne Radionice Balkan, godine 2015. Osim proze piše i poeziju. Pesme su joj nagrađivane više puta i objavljivane u više zbornika. Novinar je i urednik na portalu "Novi Pazar Online", režiser u Haber Medija timu i jedan od saradnika Kreativne radionice Balkan. Još kao devojčica poeziju i prozu pisala je za tadašnji dečiji časopis Kolibri. Režirala je kratkometražni film "Peron", kojim je na SILA festivalu 2016. godine, osvojila dve nagrade: plaketu THE BLUE DANUBE (Za najbolju poruku u filmu) i priznanje studenata VTŠ Beograd. 

Pravdajući svoju nesanicu, dnevnu štampu čitam isključivo noću. Obeshrabrujuće vesti o matematički izraženoj lepoti žene, o statističkom prikazu bogatog čoveka, o procentima mortaliteta i nataliteta, o degradirajućoj činjenici da naslovnicu zauzima loš eksperiment plastičnog hirurga i modnog dizajnera, zadovoljavajući kriterijum površine neostvarene devojke, što na kubik ulazi u dnevne nivine, u dnevne ljude, u dnevne živote. Podvučeno šifrom-starleta.

Pričaju nam o čarima Jugoslavije, nesavesno, nehumano, ne obazirući se na činjenicu da su iscedili svaki plod, nama ostavivši eroziju.