Svetlana Polak

Rođena 1967. godine, živi i radi na relaciji Beograd- San Francisco. Ponosna majka odraslog čoveka i vlasnica jedne divne mačke. Autorka, do sada, devet knjiga. Bavi se humanitarnim radom, pisanjem, astrologijom i ekonomijom. Obožava slatkiše, sveske, olovke i dobru reč.

Suzice nisu više prestajale. Osećala je da su joj kapci otečeni, krmeljivi i kao pod opsadom neke lepljive rozikaste farbe. Širila ih je. Pokušavala da odvoji slepljene trepavice. Ponovo je čula plač.

Nekakav dah, poput jeze promileo mu je telom, a suvoća mu je milela grlom. I nehotice, naglim trzajem okrenuo je glavu ka prozoru. Kao da je bila tu, a nije.

Prekrstila je ruke na grudima, naslikana u vremenu kao dogovorena sa nekim, ko zna kim, da zauvek bude zagledana u beskraj...

Rođenje im je nepriznato, za druge prenaporno, za najbliže oni su samo neko ko nije trebao da bude tu, ko nije trebao da im pokvari planove, oduzme mladost i lepotu...

Reklo bi se kako postoje tačno i propisno utvrđeni ciklični obrtaji u kojima bol guta zadovoljstvo a glad proždire sitost, tuga kasa za radošću, noćno nebo smenjuje dnevno...

Izokreću nesnosno stvarnost kao neznalice najnižeg kova i ostavljaju je tako kao izvrnut sako na stolici koji će stajati tu do sudnjeg dana.

Kako ogoleti sebe a proći bezbolno još jednom, istom maršrutom, pogotovu ako si svestan svih usvojenih uobrazilja ili istina? Da li ćeš im dati glas ili mač da ti skinu glavu? Svačija istina može biti spasonosna za druge ali I ubojito oružje za samog onog koji istu iznosi. Ko će I kako shvatiti da neko u jednom životu,dobrom životu živi život koji bira a u njemu ne vidi razliku kao što je ni mi ne vidimo nikada u najvažnijim trenucima. Ni mesec dana još nemamo celih da odredimo razliku između: 

-svetice I kurve,