Foto: 
ROBERT HUFFSTUTTER

I mi Zoranu za Kolindu imamo!!!

Povijesna promena na čelu države Hrvatske, na koju je i pre inauguracije odlučila da stane Kolinda Grabar  Kitarović, pozivom da odmah isto veče krene da radi, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Već su se oglasile reakcije na neke njene izjave, a nije ostalo nezabeleženo ni to da će i u Srbiji i u Vojvodini tražiti veća nacionalna prava za Hrvate. Sandžak nije pomenula zato što tamo nema Hrvata, a ne zato što ga smatra delom Srbije, no...neka sad to.

Kolinda je žena u najboljim godinama, sada su hormoni najaktivniji, ono pred menopauzu, a njena lepota i plava kosa još uvek je čine privlačnom i zanimljivom. Njena odlučnost, energija, harizma, volja...i ekstremno desničarska orijentacija, čine je opasnom žen(sk)om!  To što je pobedila feminiziranog Josipovića ne treba da smatra nekim velikim uspehom, jer njega bi i onaj mali Sinčić pobedio da je imao malo bolju kampanju i da se nije uhvatio onih gljiva... Ali, to što je ipak sa svojom koalicijom,  koju predvodi HDZ, uspela da dobije predsedničko mesto, a uskoro verovatno preokrene i parlamentarnu vlast na nivou repbulike, daje joj opasan vetar u leđa.

Kolinda je dobro izučila škole na zapadu, u diplomatiji, strpljivo je čekala svoj trenutak i konačno ga je ugrabila. Iako ima izvesnog šarma, pre mi deluje kao ženski kapo nekog logora, jer i pored sveg truda ne uspeva na momente da sakrije dominantost  Y hromozoma  i svojom retorikom potpali varnice nekih zagašenih žarišta. Ona želi dobro svojoj državi, želi je moćnu i bogatu... (bem mu, što mi to nešto poznato zvuči iz povijesti...), ali računam na onaj nežniji deo njene ličnosti za koji duboko verujem da negde postoji, iako je ekstremno desno zadojena.

I dok razmišljam o Kolindi nameće mi se šta bi sad trebalo da bude odgovor Srbije? Zašto? Pa zato što Srbija i Hrvatska imaju večiti derbi, kao Partizan i Zvezda... Da bi utakmica bila ravnopravna moramo da imamo adekvatnog igrača. Toma nije lik koji može da se nosi sa Kolindom. Uz sav prirodni šarm (jer on je prirodan čovek, iz naroda), i onim izrazom lica koje se rentira za saučešće Kolinda će ga pojesti za doručak u tri rečenice.

A ne ide da jednu predsednicu dočekuje premijer, ona ni svom premijeru ne dozvoljava da joj drži bukvicu, a ne nekom tuđem...to jest, ovom našem...

I šta nama ostaje?

Pod hitno izbori za predsednika i onako kako se nameštaju tenderi, da dogovorno namestimo da izaberemo Zoranu Mihajlović. Ona mi je onako baš pravi odgovor jednoj nadobudnoj i nadbubrežnoj Kolindi. A jednoj ženi samo druga žena istog kalibra može da parira, jer je u startu isključeno šarmiranje.

Dve pomenute dame, naša i njihova, su po godištu vršnjakinje, obe jedre, jake, odlučne, plave, lepojke... U sve se razumeju, sa svima mogu, sve vrte oko prsta, pa ako iko može Kolindi da objasni da Hrvati imaju sva nacionalna prava i slobode kao i sve druge nacionalne zajednice u Srbiji, da su nedavno i oni učestvovali u izborima za nacionalne savete, te da ih ovde niko i ne deli po nacionalnom opredeljenju, onda će to Zorana uspeti. Ona će još Kolindici umeti da pojasni i pitanje granica (kojih granica, nemam pojma, ali čuh od nekog da je mislila verovatno na granicu na Dunavu...) sa energetskog i ekonomski isplativog stanovišta, uz vrlo kratke rokove za realizaciju.

I uopšte, to što su Hrvati dobili Kolindu meni stvarno budi želju da i mi dobijemo...ženu za predsednicu. Ne bilo koju, već lepu Zoku. I ona je iz desnice, energična, harizmatična, odlučna... A koliko znam sudbina nas i Hrvata je prilično povezana i nekad čak mislim kao slika u ogledalu. Zato i insistiram: Zoranu za predsednicu!!! Što pre!!! Nismo mi gori od braće Hrvata i sestara Hrvatica. I mi Zoranu za Kolindu imamo!!!

Violeta Živkov

Komentari

Komentari