Pismo Bogu
Foto: 
funkelnerstern

Pismo Bogu

Ko ne zna ovaj vic moraću da mu ga ispričam u 4 oka ili uha, nije za javnost, a vrlo je konkretan i nije glede spa & banje, već nekih drugih zabavnih, prijatnih i veselih stvari... koje su pritom besplatne.

Elem, pošto mi, kao i obično, Bog sve deli na kraju, pa dobijem restlove i ono što niko neće niti ga zanima jer mu je teško, dosadno, i teško i dosadno, smor, boli ga... kičma il' koleno, tako i u ovoj raspodeli gos'n Boga meni reče autoritativno: „Do pet popodne mi pošalji jedan šaljiv tekst, ostalo imamo.“

Pa normalno da sve imamo, samo šaljivo i smešno nemamo, ja stvarno ne znam kome je do smeha ovih dana, meseci, godina...ali, što se mora mora se, i teško je, lažu da nije, a pet popodne je odavno prošlo, i pošto je Bog kasnio kad meni delio, evo i ja kasnim kad njemu pišem, šta ću.

I ovu „Odiseju u Pizdincima 2014.“ Počinjem prvim pismom nadređenom koji mi nije kupio ni kolor tivi ni mercedes benc, a po svemu sudeći neće ni metar drva da prezimim zimu.

Htela sam nešto drugo da ga pitam, presrećna kad sam u onom delu Gmaila koji se zove „Promocije“ što mu kulturno dođe spam-spam-spamičak iliti EPP jer su tako u mogućnosti, elem, presrećna sam videla neku ponudu neke terme, spa neki za dve osobe sa neverovatnim popustom od 70%, pa ti platiš samo 120 jura, pa to blata, pa masaže, pa ružine latice, pa zvezdice 4, pa naglašeno da je šveCki sto BOGAT, pa polupansioni, pa francuski ležaj metar i po puta dva (mene samo zanima šta je francusko na širini od metar i po, i kako se to računa u krevet za dve osobe u nekom tamo luksuznom hotelu, ali da ne zakeram, pa di ćeš naći bolje ponude za te novce, em nije Paralija, em se brčkaš, kažu, neograničeno u bazeni, em sauna i blato, pa da prećutim).

Htedoh da ga pitam da mi doglavi tih 120 evra i drugu osobu, da idemo da se provedemo. Dobro, drugu osobu ne mora, ako je spa ima žena kol'ko 'oćeš da bi išle na uživanje u spa...na DVA DANA?!?

Dobro bre, ovo neko zezanje, vic, šala, pošalica, šta je ovo?!?  Didem s blato da se mažem 2 dana za 120 evra a oni mi poklanjaju onih 170 što mu dođe cirka 290?

Ja se opet izbuljim u ekstra super last minit povoljnu ograničena mesta ponudu, ma, lepo piše, dva polupansiona.  Plus taksa, plus doplata za balkon (?!?) Dobro, 7 evra za balkon, to valjda ako rešiš da se baciš s njega, eto, ne znam, nije valjda skupo.

I gledam ti ja tako u tu promociju pa odustanem od molbi Bogu da moje izmučeno telo i dušu ubogu pošalje u taj spa, meni i tako baba pričala da nema lekovitijeg blata od ove naše rasinske ume (vrsta rečne gline), pa kad se s tim izmažem i bućnem dupe u brzak i napravim spa centar očas posla, Bog da me vidi i da se zaceni od smeha. Jer će mu biti drago što em čuvam pare koje nemam, em sam mu sjahala s grbače čim sam cenu videla, em se lekovito provodim s babama i sitnom decom i širim lokal patriotizam dok mi kamenčići pune donji deo kineskog kupaćeg. Ako je još u životu od prošlogodišnjeg veselja.

I htela sam, časna pionirska, stvarno sam htela neki šaljiv tekst da napišem, ali mi zapade ova balkonska taksa u D Šmuć Prć Spa Centru...tačno da sam otišla bacila bih se s balkona, da ne bude da sam plaćala taksu džabe.

Zato ću da vam ipak ispričam vic s početka priče, eto, da vam bude nešto smešno danas:

Vratila se devojka sa sela iz provoda sa gradskim momkom i prepričava sestri dogodovštine:

-          Odvede on mene tako u neki kafić.

-          Šta ti je to kafić?

-          Pa isto k'o naša kafana, samo manje.

-          Pa mi naručio neki viski...

-          Šta ti je to viski?

-          Isto k'o naša rakija, samo manje.

-          Pa me onda odvede na gajbu...

-          Ama šta ti je sad gajba?

-          Pa isto k'o naša kuća, samo manje.

-          Pa me pita je l' hoću da vidim njegov penis...

-          A šta je sad penis?

-          Pa isto k'o naš qrac, samo manje!

Eto, lepo mene baba savetovala...

Komentari

Komentari