Foto: 
autor nepoznat

Biro za izgubljene stvari

Tog jutra je na Birou za izgubljene stvari došlo do žustre svađe između tri tašte. Stvorena galama je probudila izgubljenu svekrvu koja je dremala naslonjena na izgubljeni putnički kofer sa točkićima. Bunovna svekrva je uzela jedan od izgubljenih kišobrana i njime je zadala udarac jednoj od izgubljenih tašti. Ovaj udarac svakako nije doprineo da se atmosfera smiri.
Kroz Biro za izgubljene stvari poleteli su prazni novčanici, ključevi, kesa za likovno koja je u sebi krila nezavršeni crtež svetoga Save, torbice i pumpa za biciklu. Ključ, sa prizveskom „Ford“, rasekao je glavu jednog od strane doktora u čekaonici zaboravljenog penzionera, koji je i dalje u ruci čvrsto držao svoje ranije nalaze.
Nesrećni službenik Birao za izgubljene stvari, sa ugovorom na određeno, pokušao je da smiri ovaj novonastali rat, usput skupljajući razbacene stvari.
Posvađane gospođe su u svom obračunu oborile i jednu od polica sa izgubljenim nadanjima, ali to ih nije omelo da nastave sa tučom. Velika prašina se digla u trenutku kada su oborili jednu od polica na kojoj su počivala zaboravljana predizborna obećanja.
Ovaj mini rat na kraju je prekinuo jedan zaboravljeni, bivši minister, koji se pojavio iz elitnog dela Biroa za izgubljene stvari, a u kojeg su dve od tri tašte bile ludo zaljubljene.

Komentari

Komentari