Foto: 
autor nepoznat

Dan kada se čorba sa brokolijem nije pretvorila u čorbu sa govedinom

Pokušao sam da posmatram stvari sa pozitivne strane, međutim u tanjiru se i dalje nalazila traljavo skuvana čorba sa brokolijem. Možda i nije bila traljavo skuvana, ali brokoli je i ipak brokoli i teško je zamisliti da je u pitanju nešto drugo. Zažmureo sam, u sebi tada izgovorih magične reči, jednim okom nakon par trenutaka pogledah u pravcu tanjira, a rezultat moje magije je bio razočaravajuć.
Demonstrativno sam odgurnuo tanjir i bacio sam pogled kroz prozor, ovog puta sa oba otvorena oka.
Komšija kojeg je žena napustila pre par nedelja nosio je plastičnu kesu sa namirnicama. Napregnuo sam oči ne bi li video sadržaj kese, ali sam uspeo samo narandže da razaznam. Da li će njegov današnji obrok biti bolji od mog, za mene je ostala misterija.
Drugi komšija se pojavio nakon par trenutaka, pijano se teturajući ulicom. Njegov današnji obrok je zasigurno bio flaširan i manje zdraviji od mog, ali je i pored toga on delovao mnogo veselije od mene.
Posmatrao sam prolaznike, meni znane i neznane, još neko vreme, razmišljajući o njima o njihovim životnim pričama i njihovim potencijalnim obrocima tog dana.
Okrenuvši se, u tanjiru sam zatekao onu istu čorbu sa brokolijem, ohlađenu sa udavljenom muvom unutra.

Komentari

Komentari