Foto: 
autor nepoznat

Društvena samozaštita

Život je linija između dve krajnosti, a krajnosti se susreću samo kada se zatvori krug. Tu prestaje linija. Svi događaji u tačkama linije su uzrok ili posledica, između kojih je razlika je samo u perspektivi. Jedna dalekoistočna poslovica kaže da bez obzira što drvo želi da stoji mirno, vetar neće prestati da duva. Čovek nije drvo, pa prema tome na čoveku je da shvati šta želi da uradi, šta može da uradi, šta bi trebao da uradi i šta mora da uradi u cilju samozaštite.

Ko bi rekao da će zaštitne maske i zaštitne rukavice, koje tako hrabro štite naš organizam, postati tako tražen proizvod na tržištu. Između nabavne i prodajne cene ove zaštitne opreme je poprilično velika razlika za koju se ne zna gde završava, ali je utvrđeno da su apsolutna garancija zaštite. Da bi željeni proizvod u prodavnici sa police dospeo u korpu moraš ga uhvatiti rukom, pa postoji opasnost od zaraživanja. Ali, tu su zaštitne rukavice koje snagom svog kvaliteta i džedajskom magijom kralja Artura, čine neprobojan štit, kakav čak ni Enterprajz nema i pouzdano štite od besomučnog napada moćne nevidljive mračne sile. Ipak, po zapisima večitih kalendara antičkih Azteka postoje beleške koje ukazuju na promenljiv intenzitet mračnosti u zavisnosti od položaja zvezde Severnjače na jugozapadu svemira. Iste zaštitne rukavice štite nas i prilikom seckanja luka i krompira, iako vilenjaci tvrde da noževi od magičnog nitrilskog čelika odbijaju sve viruse kao magnet gvožđe. Zaštitne rukavice štite i kućni budžet, jer ako se koriste 24 časa dnevno, sredstva za pranje ruku više neće imati praktičnu primenu.

Jednokratne zaštitne maske, koje su mnogostruko upotrebljive, sa svojim neverovatnim olakšavajućim dejstvom na novčanike štite hrabrog korisnika tako što mu smanjuju kupovnu moć, jer kada nema novca ne ide se u šoping, čime je zaštita od zaraze podignuta na najviši nivo. Zaštitna maska može biti veoma korisna, pa čak i višenamenska prilikom pljačke prodavnice ili banke. Ipak, postoji polemika da li zaštitnu masku treba skinuti prilikom identifikacije, jer skidanje zaštitne maske dovodi u opasnost od zaraze. Možda bi u buduće trebalo praviti lične karte sa dve fotografije, sa zaštitnom maskom i bez, u slučaju neke nove epidemije ili postojane trajnosti tekuće. U ovom slučaju, braća Kinezi su debelo zatajili u proizvodnji sredstava društvene samozaštite, jer još nisu počeli da proizvode jevtine kopije svemirskih skafandera radi zaštite od svega, a posebno od pogotka u glavu rikošetirane kriške seckanog luka koja je brzinom misli skliznula sa daske, odbila se od ragastova Vestminsterske palate i leve obrve jednog indonežanskog božanstva. Kakva čizma, kakvi bakrači, skafander je taj koji čuva glavu. Ni uobičajeno kafenisanje kod komšinice kada komšija nije kod kuće više nije bezbedno, tako da se preporučuje upotreba kondoma sa zaštitnom maskom ili respiratorom. Kažu da u Kini čak i vibratori nove generacije imaju aromatizovane zaštitne maske.

Proročanstva lige udruženja proroka zvezdanih staza prorokovala su da će oni koji su već proslavili šezdeset peti rođendan i dalje morati da sede kod kuće u cilju samozaštite. Ista proročanstva kažu da nije u pitanju zaštita od virusa jer je organizam ovih veterana života dostigao zavidan imunitet, ali postoji mogućnost od preloma kostiju kao posledica pada niz stepenice ili saplitanja o pikavac, čime će biti sprečeni da izađu na izbore, odnosno trivijalne izborne prezentacije. Dakle matori, sedi di si, jer kaki si, ni za di si nisi.

Komentari

Komentari