Foto: 
autor nepoznat

Evropska orijentacija

Ja sam odluku Evropske unije da nastavi pristupne pregovore sa Srbijom dočekao spremno: gaće su mi same spale. Hoću da kažem da sam ja, što se toga tiče, vrlo napredan. Toliko sam napredan da je meni i nazadna strana napredna. Ja ću u Evropsku Uniju da uđem natraške, sa pantalonama spuštenim na pola koplja, to jest na kolena. Susret sa evropskom braćom biće bolan i krvav, ali za blagostanje i bolje sutra vredi okrvaviti tur.

A tamo, u sred Evrope, čekaju me: Pederson – Švedska, Triperano – Italija, Zaboti Janoš – Mađarska, Erekcionidis – Grčka, pa ruski emigrant Tvrdokurševčenko, Žan Vrdalamije – Francuska, i moj brat po drugu Titu – Sunet Kurcolji, kosovski Albanac.

Pa da, postoje braća po materi, braća po ocu i braća po drugu Titu, iz onog vremena bratstva-jedinstva. Dobro, bratstvo-jedinstvo se kasnije pretvorilo u bratstvo-ubistvo, a bratišta u ratišta. Ali, o tome nekom drugom prilikom.

Mnogi se pitaju otkud kod mene ta evropska orijentacija kad je većina Srba radikalno – konzervativna po tom pitanju. Ja sam se na vreme odšešeljao i prihvatio sve evropske vrednosti, pa čak i onu „SVI SMO NAŠI SAMO JAŠI“.

Bio sam i na Paradi ponosa. Dobro, nisam ja običan gej, ja sam kontroverzni. Ne mrzim toplu braću, a obožavam vrele sestre. Na toj paradi sam prošao odlično: sačuvao sam obraz, stradala je samo zadnjica. Pa, ne ide se gologuz na takve manifestacije.

Ako Beograd i ove godine organizuje Prajd, dolazim obavezno. Vidim i većina naših političara podržava ELDžIBITI, samo se pojedinci nešto pederišu. Pozivam i vas, poštovani čitaoci, da se pridružite, i ako imate određenu dozu straha, toplo preporučujem pancirne gaće. Ja sam za sebe nabavio dva para: tange i bokserice. Videću u kojima delujem eldžibitiastije.

Ali, ima tu i jedan problem. Porodica me uopšte ne podržava u mojim evropskim stremljenjima. Naročito žena. Baš juče mi kaže:

- Ne čačkaj mečku pod prečku! Sedi di si, jer kaki si ni za di si nisi! Bije te, čoveče, loš glas!

- Žno, bolje da me bije loš glas, nego dobar milicajac!

- Ne bije milicija što 'oće, nego što ima slobodan pristup informacijama! – upozorava me životna saputnica.

Ipak, jedva čekam da nas Evropa načisto pederalizuje, pa da i meni krene napredak preko zadnjice...

 

 

Ljubomir Ilić

Komentari

Komentari