Foto: 
autor nepoznat

Gutanje

Petogodišnjak je progutao žutu figuricu iz igre „Ne ljuti se čoveče“. Brzopoteznom akcijom njegovih roditelja, dečak je završio u bolnici, gde mu je figurica izvađena.
Iako se igra zove „Ne ljuti se čoveče“, njegovi roditelji su prekršili njeno pravilo i naljutili su se na dečaka.
Dečak je zbog toga bio potišten i želeo je da, na neki način, ponovo privuče pažnju svojih roditelja, a to je uradio tako što je progutao zatvarač sa suncokretovog ulja koje je njegova majka kupila na akciji u supermarketu prethodnog dana. Istorija se ponovila, dečak je ponovo završio u bolnici, s tim što je ovog puta poslat i kod psihologa.
Roditelji više nisu smeli da pokažu ljutnju prema dečaku. Smeškali su mu se, spremali mu raznorazne poslastice, a uspust su stavljali pod ključ sve što bi mogao da proguta.
Međutim, novonastala situacija u kući roditelje je psihički crpela, pa su se jedne večeri posvađali, mislići da dečak spava. On je, u znak protesta, izvukao alkalnu bateriju od voltu ipo iz daljinskog upravljača i progutao je. Dečak zbog toga nije dobio višak energije, ali je dobio bolove u stomaku zbog kojih je ponovo završio u bolnicu.
Ovog puta umešali su se i socijalni radnici.
Dečak i njegova porodica su kasnije prebrodili ovu porodičnu krizu. On je odrastao, završio je školovanje i zajedno je sa svojim roditeljima svakodnevno gutao ono što su im servirali preko medija. Lekari, psiholozi i socijalni radnici se više nisu mešali.

Komentari

Komentari