Foto: 
autor nepoznat

I tako Bog stvori svet (drugi deo)

Dok je Tvorac razmatrao idejni predlog na temu od koje vrste mleka da se prave mlečni zubi, telegrafom je sa odavno izgubljenog i pomalo zaboravljenog opušteno zapuštenog najpustijeg ostrva stigao novi idejni predlog o gabaritima ušiju kod magarca i zeca. Tako je On u mat poziciji bio prinuđen da magarcu i zecu ugradi uređaje za razmnožavanje, tek da ne bi zajebavali Njega, jer bi neko mogao pošteno da pazari, kao erektivna reakcija na blago depresivne trenutke. Iz preventivnih razloga častio je svaku vrstu reproduktivnom opremom, geometrijski fleksibilnom u kožnoj ambalaži, jer se Ilija Gromovnik malo uživeo u ulogu umetnika u umetnosti futurističkog  umetnika u dizajniranju površine planete Srbije, nekada Pivkana, tako da se morao malo usporiti u umetnosti vizuelnog izražavanja. U međuvremenu, Srbin (Srbi nakon prvog razmnožavanja), koji je postao Tvorčev mezimac i desna noga, odlučio je da postane najkreativnije biće na planeti i dao je idejni predlog Iliji Gromovniku o umetnosti stvaranja trgovine, industrije, saobraćaja, kao i paletu drugih infrastrukturnih dobara, gde će neko da rinta, a neko da bahati. Kao bonus dobio je mogućnost da svakoga dana negde dkrne poneku destruktivnu gromčinu sa katastrofalnim kijametom, a u smislu oslobađanja od stresa.

Međutim, da bi opstala, kreirana bića na planeti su morala nečim da se hrane, pa je božanski Savet bezbednosti dao predlog da jači bezbedno pohasaju slabije, dok su slabiji ipak dobili mogućnost da budu za dve bruce brži od jačih i zbrišu na vreme. Isto je važilo i na zemlji, u vodi i u vazduhu, ali je bilo i izuzetaka, jer nisu sve bruce iste. Srbina je mrzelo da lovi, pa je kod Ilije naručio konstruktivno rešenje za farmu. Čak se i Tvorac čudi kako je farma opstala sve do današnjice, jer se u farmi može videti ponašanje raznih životinja, što je posledica podele života na Srbe, životinje i biljke. Kako god, Tvorac je to potpisao, i tačka.

Da bi se efekat kreativne igre oteo monotoniji, Tvorac je svim kreacijama pozajmio dušu na određeno vreme koju bi im uzimao nakon prestanka života i kolekcionarski lagerovao u adekvatnoj ambalaži u duševnoj arhivi. Duše koje su se u tranziciji izgubile, odlagao je do daljeg u masovnu arhivu izgubljenih duša, zbog čega je morao da izmozga i agenciju za pronalaženje izgubljenih duša i drugih moralnih vrednosti. Vremenom je broj duša postao toliki da Tvorac više nije imao pojma gde da ih odlaže jer mu se kesa napunila, pa je okupirao nekoliko galaksija koje je povezao zvezdanim tucanikom i izgradio još nekoliko magacina u koje bi odlagao pune kese duša. Ipak, neki nisu bili prisutni kada je Tvorac delio dušu pa su takvi zauvek ostali poznati kao bezdušni, a često se mogu videti u sredstvima javnog informisanja. Najgori od sve dece su svakako dušmani, a za one kojima se duša malo izdeformisala izgrađene su duševne klinike, gde dušebrižnici vrše remont i tehnički pregled duše sa sve popravkama.

Tako je iznenada i bez najave Tvorac dobio ideju da Srbima ugradi osećaj vere u Tvorca, ali i tu je bilo odsutnih, pa su posledice bile katastrofalne. Srbi su se podelili na one koji veruju i one koji ne veruju, ali i na razne druge etničke grupe, svaka sa svojim verovanjem ili neverovanjem, ali su sve grupe svoju vrstu nazvali ljudi, jer majmuni nisu hteli da budu Srbi. Dodelili su svojim grupama nazive, jezik, običaje, stajling, teritoriju, tako da su Srbi ipak postali ljudi, jer je jedna manja grupa ljudi odlučila je da zadrži naziv Srbi. Onda je Tvorac odlučio da im pošalje glasnika, Isusa, koji će reprezentativno da pazari za sve njih od dušmana razne sorte, ali i da im na nekoliko hiljada gigantskih monolita prenese svoju volju pismenim putem, koju je šalterski referent Petar obnarodovao. Obzirom da su Srbi najstariji narod na planeti, logično je da je Isus bio pravoslavni Japanac. Trebalo je da bude prekršten u Hrvata na svetoj reci Amazon, međutim zbog visoke cene vode izrevoltirane anakonde su blokirale reku, pa je krštenje odloženo do daljeg. Ipak, to je događaj od pre 3 velika praska, a o najnovijem prekrštavanju još nema pouzdanih statističkih podataka. Ono što se sigurno ne zna je to da je Jezuška ostao ortodoksni katolički kosooki Bosanac, poreklom iz Nigerije. Jebi ga, pred Bogom smo svi jednaki...

Komentari

Komentari