Foto: 
autor nepoznat

Kakve veze ima sad politika?

-Ne znam kako da se otarasim svoje žene. - jadao se čovek prijatelju.
-Zašto se jednostavno ne razvedeš? –postavio je logično pitanje čovek u svojstvu prijatelja.
-Ako bih to učinio, bio bih kriv za porodični raskol u očima moje dece. Njihova ljubav bi prema meni splasnula. I ne bih bio samo kriv deci, tu su i njeni roditelji, a ne bih voleo da likuju kako su oduvek bili u pravu kada su za mene govorili da je nisam vredan. A sa druge strane, i moji roditelji bi takvu vest dočekali sa negodovanjem. – nabrajao je razloge očajni muž.
-Počni ženu da zasipaš novcem. – izgovori prijatelj spasonosno rešenje koji se u prvi mah učinilo nelogičnim i suludim.
-Kako će mi to pomoći? – upita zbunjeni čovek.
-Pomisliće da si nešto skrivio, da je sigurno varaš, pa će vremenom ona tebe napustiti.
I zaista, čovek je počeo svojoj supruzi da daje veće količine novca. Neretko bi se i uzajmljivao kako bi istrajao u svojoj nameri. Takođe, pokloni i cveće postal su gotovo svakodnevnica u životu ovog očito nesrećnog bračnog para. Ko zna koliko bi žena uživala u svim blagodetima i velikodušnosti svog muža da je jednog jutra nije uhvatio u prevari sa svojim prijateljem, inače njegovim sagovornikom I zprvog dela ove priče. Izigrani suprug posegnuo je za oružjem koje je bilo skriveno u ukrasnoj kutiji na ormanu I izvršio je samoubistvo ispred ljubavnika koji su ga sa zaprepašćenjem posmatrali. Jednim potezom oslobodio se i supruge I lažnog prijatelja.
Dragi čitaoče, tako je to sa brakovima, prijateljima i politikom. Pitaš se kakve veze sad ima politika sa ovim slučajem? I političari nam, poput ovog lažnog prijatelja, nude spasonosna rešenja koja nam neretko deluju sumanuto, a koja nas pored toga i koštaju. Želeći svojim bližnjima samo najbolje, mi verujemo da je to što oni govore ispravno. Verujući u njihove ideje ostarimo dok se nakraju ne ispostavi da oni samo... Znaš već.

ŽeljkoŽele Jovanović

Komentari

Komentari