Foto: 
autor nepoznat

Komunalije

Kada majka rodi dete sa mozgom veličine zrna peska, napredna država Srbija tom gmazu obezbedi tromesečni kurs ničega, gde mu nabilduje mozak na veličinu zrna maka. Po završetku tog kursa formirani intelektualac dobija pendrek i značku komunalne policije. Označeni kreten ima samo jedan zadatak, a to je da maltretira narod civilizovanim metodama divljaštva i tako demonstrira moć diktatora Srbije. Za njega mnoga obavezna pravila ponašanja ne važe, jer on je zakon sa mnogo rupa u sebi. Obzirom da ima i devojaka među njima, pojam rupa u zakonu prestaje da bude imaginaran pojam. Iskompleksirane bitnošću pred kamerama glume tvrde face, no imoušn, odlikovane medaljom kamena faca u lancu ishrane. Ipak, žude da razvuku kez pred kamerom, a možda bi i da pozdrave nekoga iz rodbine. I naravno, ne da im se, pa se ubedače, a face počnu da im se šoderuju. Kako god, rupa u zakonu je uvek bila, a i biće samo rupa u zakonu. Sve u svemu, samo sirov materijal gde snaga caruje, a um nije nizašta, pa ni za kladu.

U nastojanju da preživi, jedan deo nezaposlene sirotinje Srbije pokušava da zaradi neki dinar prodajući neke svoje proizvode, uglavnom voće i povrće, a onda naiđu komunalci, ispizde nekoliko prolaznika samo zato što gledaju zabranjenu robu, pohapse još toliko sa tezge, pa i njih ispizde radi reda, tek da se ne žale što nisu dobili. Ali, gora kazna je rešenje prekršajnog sudije sa uredno popunjenim uplatnicama za kaznu i sudske troškove.

Nabildovana gorila, što samo malo lepše zvuči od napucana majmunčina, često ima ulogu ličnog obezbeđenja nekom drugom primatu, uglavnom od novinara, paparaca, kao i manje bitnih ili nebitnih drugih majmunčića. Ministar odbrane smatra da je on jedini kvalifikovan za tu poziciju, a u to ime vrši neke vojne reforme, želi da mobiliše devojke i žene do 50 godina starosti na obavezne izlete u prirodu, sa sve vojnu opremu i čizmama. U planu je i uvođenje obaveznog vojnog roka. Povodom toga, premijerka je dala predlog da se uvedu pink uniforme, sa cvetićem na beretki, i da se izrade nove paradne uniforme za svečani defile na paradi ponosa. Ministar odbrane želi da ostane ministar odbrane, pa mu ne treba neko nezgodno pitanje novinara na koje budala ne ume da odgovori. Zato unajmljene gorile i pavijani obezbeđuju koridor oko njega, a dešava se da neki navalentniji prolaznik postane sumnjivo lice, pa mu tamburaški orkestar odsvira poneku. Ministar je ipak ministar.

Prilikom hapšenja uvek su korektni, pa samo dvojica, a sve češće i trojica ispizde hapšenika, uglavnom starijeg od 50 godina, i izlisičare ga. Ipak, ako hapšenik posle deset sekundi pokaže znake života, zovu pojačanje pri čemu dođe još njih osam, radi solidarnosti sa kolegama. A, onda neko dobije nove batine, da se ne bi pričalo da solidarci nisu aktivno učestvovali. Istom prefinjenošću hapse i babe, dok prilikom hapšenja devojaka i mlađih žena, neki pripadnici ove elite gluposti žude za drugačijim oblikom pendrečenja, ali im se ne da, što ih unervozi i postaju brutalno agresivni. Pa, treba i njh razumeti, jer u današnje vreme nije lako biti ni budala, a još je teže dostići neki viši level idiotizma.

Komentari

Komentari