Foto: 
autor nepoznat

Koronarni problemi

Izgleda da je u poslednjih par meseci Korona virus dostigao neverovatnu popularnost u svetu, i  postao je strah i trepet na svim meridijanima naše planete. Odomaćio se svugde, a inkubira se u svakome ne birajući boju kože, stalež ili veroispovest. Pred njime svi su jednaki, kao i pred Bogom. Neki izvori navode da u Kini tragične koronarne posledice snosi samo muška populacija, dok žene misteriozno ostaju u drugom stanju. Čak je i Nostradamus je predvideo da će Korona postati popularno ime u svetu, ali mu je teško palo da to napiše u svojim proročanstvima. Par dana kasnije je to priznao u Hagu i dobio zasluženo priznanje. Po izvorima agencije Šlic u Tunguziji zapregu vuku Rudonja i Korona, dok goste u Nikaragvi dočekuje Korona svojim veselim maukanjem. U borbama petlova Korona često odnosi pobedu, a po restoranima dalekog istoka Korona je dobila počasno mesto na jelovnicima.

Ipak, ovaj senzacionalni virus ima i svojih dobrih strana. Smanjio je želju za putovanjima, redukovao je šoping ture, jer većina svakodnevnih potrepština dolazi iz Kine, pa tako zadržavanjem novca u novčaniku popravlja kućni budžet. Naravno, da bi se redukovao izlazak iz kuće, mnogi stvaraju poveće zalihe hrane i sredstava za ličnu higijenu. Ekstremni fanatici čak kopaju bunkere po dvorištima. Oduvek se mislilo da je izraz ‘’Ćuti, duže ćeš živeti’’ mafijaško političkog porekla, ali najnovija istraživanja daju ovoj sentenci sasvim nov izvor. Dijagram prodaje zaštitnih maski i sredstava za ličnu higijenu probio je plafon svih očekivanja, a u stopu ga prati i dijagram prodaje pogrebne opreme. Pravi problem će nastati kada više ne bude ko da proizvodi pogrebnu opremu, jer će u tom slučaju prodavci pogrebne opreme izumreti od gladi. U Nemačkoj je primećen misteriozni nestanak veće količine sredstava za dezinfekciju iz nekih bolnica

Kao i druge pošasti, Korona virus aktivno učestvuje i na političkoj sceni. U mnogim zemljama će stari ili novoizabrani predsednik uzeti mač i štit u svoje ruke, i hrabro objaviti bespoštednu borbu ovom virusu, u cilju sticanja dopunskih političkih poena. U ovoj ulozi iste tragikomedije ranije su se pojavljivali kuga, svinjski grip, sida, sars i drugi poznati veterani izborne scene. Zbog invazije ovog virusa u nekim zemljama zatvorene su škole, vrtići i mnoga javna i privatna preduzeća. Broj zatvorenih aerodroma i luka je u porastu, kao i broj otkazanih letova i plovidbi, a zatvaraju se i državne granice. Smanjen je broj estradnih i sportskih nastupa, što nameće novu temu za razglabanje, jer ove godine se u Japanu održavaju olimpijske igre, a Kina je veoma bliska susedna zemlja. Da li će i u kojoj meri biti bojkota, još se ne zna, a po nekim neproverenim izvorima postoji mogućnost otkazivanja ovog sportskog spektakla.

Nešto bitno se dešava na granicama Grčke i Turske? Neko je proslavio pedeseti rođendan? Pa, te vesti su u odnosu na Koronu samo lake limunade. Korona je zakon. I tačka.

Komentari

Komentari