Foto: 
autor nepoznat

Lajf Koučing

Lajf Kouč, iliti životni trener, nije se mnogo obazirao na glasine da je prodavac magle. On je imao jasan cilj da svoje mušterije, odnosno pacijente, oslobodi nervoze, mrzovolje, teskobe i naravno novca. Jer, novac je izvor svakog zla, okov koji čoveka lišava slobode.
-Milovane, ne znam šta da vam kažem, nikako ne mogu da pronađem neki smisao. Ubija me čamotinja. – žalio se čovek koji je došao da otkrije svrhu svog postojanja.
-Zovi me profesore. –brecnu se Milovan - Vidite ovako, svi smo mi deca Sunca i Zemlje. Ovde smo sa nekim razlogom. Savetujem vas da, po izlasku odavde, izujete svoje cipele, one su italijanske, zar ne? Skinite i tu skupocenu košulju i budite slobodno nagi. Idite u prvi park i zagrlite drvo. Upijajte energiju iz majčice zemlje i Sunca. Povratićete energiju koju vam crpi učmala svakodnevnica i bićete kao novi. Sve što vam treba je smirenost. I dođite ponovo za nedelju dana. Za danas smo gotovi. Ovo će vas koštati 50 eura.
Čovek, zadovoljan seansom, platio je i pohitao je da uradi ono što mu je savetovano.
-Profesore, i dalje se osećam prazno i usamljeno. –požalila se sledeća pacijantkinja, koja je imala više iskustva sa seansama nego prethodni posetilac.
I ona je dobila savet da ode do parka i zagrli drvo, jer sve što joj treba jeste da povrati energiju. Pacijentkinja je osetila olakšanje u vidu novih 50 eura.
Lajf kouč, takođe zadovoljan seansama, otišao je svojoj kući u kojoj se posvađao sa suprugom zbog preslane supe. Budući da mu je svađa iscrpela energiju, istu je pokušao da povrati bocom dobrog viskija.

Za to vreme, dvoje ljudi, bosi i polunagi, grlili su drveće po parku i i osećali su istinsko zadovoljstvo na opšte čuđenje šetača.
Najveće zadovoljstvo i ispunjenost zahvaljujući seansama je ipak osetio lokalni beskućnik koji je pronašao odbačene nove italijanske cipele i košulju.

Komentari

Komentari