Foto: 
autor nepoznat

Majmunisanje

Jedan dečak je devojčici iz odeljenja zalepio žvakaću gumu za kosu. S obzirom da je potajno zaljubljen u nju on je ovim, ne baš inteligentnim potezom, pokušao da pridobije njenu pažnju. Nesretna devojčica se tada još uvek oporavljala od traume koju je zadobila od drugog zaljubljenog dečaka koji je pre izvesnog vremena jurio po školskom dvorištu sa namerom da joj ubaci puža golaća u gaće.
Ovakvo ponašanje dečaka ne čudi, ako posmatramo majmune, naše daleke rođake. Majmuni u vreme parenja izvode raznorazne vratolomije i čine svakojake gluposti ne bi li privukli pažnju ženki.
Majmunisanje u cilju dodvoravanje ne odvija se samo kod zaljubljenih. Mnogi službenici su spremni na svakakve budalaštine ne bi li dobili simpatije svojih pretpostavljenih. Mada, istini na volju, postoje i oni koji su na neki način zaljubljeni u te svoje pretpostavljene.
Strategija majmunisanja se koristi i u političkom svetu. To glupiranje je svakodnevna pojava u kampanjama, a s obzirom da su te kampanje i lične promocije političara, češća pojava od ljubavi, može se reći da je majmunisanje najviše izraženo u ovoj oblasti. Nažalost, pokazalo se da je ono u politici i najdelotvornije.

Komentari

Komentari