Foto: 
Retlaw Snellac

Mali nevest

Kavurma poznatija kao Mali nevest je papazjanija nepoznatih sastojaka u jednom. Od svih nepoznanica, koje muče sve Balkanose i neBalkanose, jedino je “provaljena” činjenica da su ovi tajni sastojci vrlo otrovni.

O.k. nisu baš toliko opasni - ne umire se, ali posle određenog konzumiranja ovisnost o njima postaje sve jača. Na iglama malog TV ekrana u neprestanom ponavljanju epizoda – a da podsetimo da ima skoro 2000 – svaki treći Balkanos čuči na očima u nadi da će se mlađani nevest pomiriti sa momkom, ali i sa babom. Baba k’o Vito Korleone (Izvini Vito). 

No, kako vreme prolazi ako bismo sabrali količinu snimljenih epizoda sa količinom planiranih sa količinom repriziranih i sa reprizama repriziranih epizoda, ova formula bi se okarakterisala kao jednačina sa bezbroj nepoznatih. Čak bi i Ajnštajn bio u dilemi???

Zaključak naučnika sa instituta za javno zdravlje je da će nas ova serija nadživeti još za 500 godina.

– dijagnoza: apsurd spektakla, vrhunska glupost. 

Mungos (ne)kultura se nastavlja do daljeg u neprekidnom raspravljanju Balkanosa da li je Mali nevest poučna ili nepoučna dominacija na našim prostorima?

Dok oni to čine svojim ozarenim jezicima, ja ću skuvati čaj i po uzoru na Malog nevesta uzeti daljinski u sredu i upaliti TV u subotu.

Zaključak: Proces je dug, ali čar je upravo u dužini.

Ana Berbakov

Komentari

Komentari