Foto: 
Atomsko sklonište "Mentalna higijena"

Mentalna higijena

Svi su izgledi da se ovo stvarno dogodilo, no, čak i ako nije, ako je u pitanju najobičnija izmišljotina, priča je više meseci kružila po beogradskim bircuzima i redakcijama dnevnih listova, pa samim tim i zaslužuje pažnju.

Poznati pisac išao je ulicom zamišljen, kao što obično i hodaju pisci, lelujajući u svojim mislima. Sreli su ga školarci iz  četvrtog razreda osnovne, prepoznali ga sa televizije i okružili ga. Kao lepo vaspitana deca, zamolili su ga da im nešto objasni.  

Njihovo pitanje je glasilo:

– Šta je to vaginalna manipulacija?

Čuli su na radiju kako neko peva o tome, a ne znaju šta to tačno znači. Pitali su učiteljicu, i umalo da im svima zalepi ukor. Pitali su svoje roditelje, i umalo svejedan nije dobio batine zato što govori ružne reči.

– To mora da je nešto mnogo strašno i ružno, zar ne? – zagledali su se u pisca, očekujući od njega razborit i nedvosmislen odgovor.

– Ne, nije to ništa strašno, a nije ni ružno, naprotiv. Vaginalna manipulacija! To je, deco draga, lepše od torte, a uzbudljivije od fudbala. Verujte vi meni, i blagoslov i uteha. I rajski vrt. – odgovorio je i namignuo im.

– Vaginalna manipulacija! – rekao je još jednom, ovaj put uzvišenim tonom.

Potom se zagledao u neku daleku tačku u prostoru i otišao bez pozdrava.

Klinci su neko vreme gledali za njim, a onda rekoše:  

– Moraćemo ipak da pitamo nekog drugog. Da ovaj čiča nije ovako ćaknut, ne bi ni bio pisac!

Komentari

Komentari