Foto: 
Bizzaro

Napredna evolucija

Pa, neka bude čovek, odluči Tvorac i sklepa čoveka po liku svojemu jer sve što je prethodno sklopio ličilo je na sve, osim na njega. I čovek je ispao brutalno savršen, ali je Tvorac ipak imao neki blagi predosećaj da tu nešto fali i da bi čovek, zbog nekog beznačajnog nedostatka partnera mogao da postane neviđeni drkadžija. Zato mu je bezobzirno otkinuo parče krmenadle od koje bi mu skockao partnerku, ali nedostatak tog fatalnog parčeta krmenadle drastično bi uticao na njegovu visinu koja je bila usko povezana sa elegancijom, pa je na predlog ministarstva za skockavanje partnerke pokušao sa kolenicom. Ipak, nedostatak kolenice imao bi za posledicu hronično ćopanje zbog debalansa balans štangle, pa je predlog odbačen, kao u dispozitivu. Posle dva džointa i nešto pošmrkanog šećera u prahu prikazalo mu se kao snoviđenje da bi partnerka bila sasvim ok od kvalitetno ispandliranog polumasnog rebarca. Naravno, ukoliko čovek ne bi bio sasvim zadovoljan partnerkom, nedostatak rebarca omogućio bi mu da se savije toliko da mu partneka ne bi bila ni potrebna. Dakle, sam svoj majstor bez žuljevitih dlanova. Ali, dragi naš Tvorac nije imao predstave u šta će njegov novi projekat evoluirati.

Darvinova spika da je čovek postao evolucijom majmuna nije baš posebno dobro prošla kod čoveka, jer čovek nije spreman da prihvati takvo kazivanje. Za razliku od čoveka majmuni ne prave dramu oko činjenice da su nastali naprednom evolucijom čoveka, i potpuno im je svejedno da li ih smatraju majmunčićima ili majmunčinama, bilo koje vrste. Ne mare mnogo što ih je čovek kategorizovao u veći broj vrsta, ali se ne isključuje mogućnost da su i majmuni kategorizovali ljude u čak dve vrste, dobre i loše. Sudbinska srodnost i biološka povezanost čoveka i majmuna primećuje se u pojedinim aktivnostima čoveka i majmuna, pri čemu je neverovatno da i čovek i majmun aktivnosti onog drugog često nazivaju majmunska posla, tako da je neizvesno koja vrsta će se u nekoj budućnosti ponovo verati po drveću.

Čovekoliki majmuni, kao i majmunoliki ljudi se takođe mogu svrstati u nekoliko bitnih grupa. Tu su najizražajniji pavijani koji su najređi, ali i najratobornije vođe koje nemilosrdno zauzimaju vodeće pozicije u hijerarhiji. Njih štite snažne i priglupe gorile od revolucionarne pobune miroljubivih šimpanza. Međutim, i šimpanze se većinom dele u dve grupe od kojih jednu grupu čine nezadovoljne, ali ipak ravnodušne šimpanze koje su shvatile da ponuđena banana nije besplatna, i na šimpanze koje su proračunate i rado uzimaju bananu, ali se zato prilagođavaju volji pavijana i nadaju se unapređenjem u napredne crvenoguze kapucinere. Ali, ne kontaju nepobitnu činjenicu da će šimpanza uvek ostati samo šimpanza, pa čak i kada pavijani padnu sa grane, a gorile će uvek ostati gorile bez obzira koja vrsta će biti na grani. Dakle, dok majmun konačno ne postane čovek biće i majmunska posla, jer je čovek, tvorčev promašeni projekat i neuspeli eksperiment, već odavno postao majmun. Takav će i ostati sve do svog konačnog istrebljenja, ali i novog ekperimenta koji će evoluirati po nekom novom, poboljšanom konceptu kroz nekoliko velikih prasaka. Ako poživimo toliko, saznaćemo.

Komentari

Komentari