Foto: 
Geoff Skaplehorn

Nazdravlje

Dok je praznio fioke na svom stolu, čovek je ujedno punio kartonsku kutiju. Imao je rok da napusti stranačku prostoriju do deset sati. Pridošle stranačke kolege ignorisali su njegovo prisustvo i apsolutno niko mu se nije obratio. Pognute glave poneo je kutiju sa sobom, a prethodno se okrenuo da još jednom, doduše kroz suze, pogleda prostoriju gde je boravio poslednje tri godine.
Koliko jedna emsija, jedan javni nastup može da košta čoveka.
Za sinoćni televizijski duel pripremao se nedelju dana. Uklopio je odelo i kravatu sa scenografijom u studiju, satima je isped ogledala mlatio rukama i upirao je prstom u zamišljenog protivnika. Lupanje njegove supruge na vrata od kupatila gde je vežbao svoj nastup koristio je za vežbu koncentracije kako ga ništa ne bi omelo u iznošenju optužbi na javnom duelu. Optužbe su mu bile blage, ali se svojski potrudio da ih svojom kreativnošču učini oštrim i neugodnim.
Međutim, sav taj trud se nije isplatio.
Dok je njegov protivkandidat imao reč, nesrećni čovek je dobio napad kijanja. Pokušao je gestikulacijom da navede voditelja da pusti reklame, ali ovaj to nije učinio. Njegov protivnik je iskoristio njegovo kijanje i ubrzano je izgovarao svoj pripremljen govor. Posle svake rečenice iz publike se moglo čuti:“Istina!“, a tek poneko bi rekao i:“Nazdravlje.“
Nakon emisije, sada već bivši član, pokušao je da uveri svoje stranačke kolege da je na njega izvršen napad biberom, ali su svi ostali gluvi na te njegove tvrdnje.

Komentari

Komentari