Foto: 
autor nepoznat

Nisu svi isti

Nisu svi isti

Jedan visoki politički funkcioner je od svog političkog prethodnika, pored funkcije, nasledio i atraktivnu ljubavnicu.
Nakon burno provedene ljubavne noći, dok je za njegovu ženu bio na poslovnom putu, političar upita svoju ljubavnicu:
-I, kakav sam bio? Da li sam bolji od svog prethodnika?
-Bolji si. –odgovori sanjiva ljubavnica.
-Hah! Znao sam. –reče zadovoljno političar. A posle narod kaže kako smo mi političari svi isti.

Biti najbolji

Dok je ležao na samrtnoj postelji, otac pozva svoja tri sina da bi se oprostio od njih i udelio im savet. Njegov savet je bio jednostavan: „Čime god u životu da se bavite- trudite se da budete najbolji.“
Najstariji sin, koji je voleo slikarstvo, postao je vulkanizer. Od slikarstva nije mogao da živi pristojno. Ipak, ispunio je želju svom ocu. On je sada najbolji vulkanizer među slikarima.
Srednji sin, koji je završio pravni fakultet, nije mogao da pronađe posao u svojoj struci. Zato se zaposlio kao pekar. I on je sada najbolji pravnik među pekarima.
Najmlađi sin, političar, sasvim je fino živeo od svog posla. Ali nikako nije mogao postati i najbolji političar. Zato je odlučio da redovno govori istinu i da se pošteno bavi svojim poslom. Želeo je da postane najbolji političar među političarima. Danas, najmlađi sin radi kod svog najstarijeg brata, vulkanizera. On je sada najbolji bivši političar među vulkanizerima.

Hobi

-Interesantno je to,- reče prvi govornik - kako neki ljudi uspeju da žive od svog hobija. Evo, ja sam godina skupljao salvete, a danas gotovo da nemam šta da jedem.
-Nisam ni ja bolje prošao. –uključise drugi govornik - Godinama sam skupljao razglednice, a ne pamtim kada sam negde otputovao.
-Ja sam uspeo da živim od svog hobija. –rečetreći govornik.
-Koji je tvoj hobi? –upitaše u glas prva dva govornika.
-Ja sam godina skupljao stranačke, članske knjižice. –reče treći govornik.

Željko Žele Jovanović

Komentari

Komentari