Foto: 
autor nepoznat

O Moskvi i koječemu

Moskva je grad koji se nalazi u Rusiji, a obzirom na broj metroa koje poseduje logično je da bude i metropola. Toliko o Moskvi i prirodnim lepotama Moskve.

Nedavno nam je poslednji ruski car bata Vlajko upriličio formalnu i neformalnu posetu, sa jasnim ciljem davanja instrukcija našim dahijama. Bila je planirana dvodnevna vizita, ali se iz nekog razloga prepolovila. Neki izvori navode da je poseta Srbiji bata Vlajku dala jasnu sliku propasti Atlantide, kao i revolucionarnom kolapsu svih grčkih bogova Olimpijakosa u ekscentričnim kvadrantima veneričnih brazdi polovne Atine. Dakle, ruski otac je došao u Srbiju da konačno otkrije srpsku majku, a sve se čini da je otkrio u potpunosti, pa su tako dobre šanse da ruski car Vadimir postane prvi srpski tajo u istoriji srpsko-ruske federacije, čime bi se srpska majka trajno nastanila u Moskvi, a dirigovala u Srbiji. Domaća zona sumraka donosi vest da se caru Vadimiru neverovatno dopao jebozovni pogled srpske majke, kao i njen ogroman uticaj na bogaćenje srpskih tajkuna. Ipak, ne treba ignorisati činjenicu da se i majmunima neverovatno dopada banana, a za srpske tajkune ih zabole kukuruz. Ono što je caru Vadimiru zasmetalo kod srpske majke su silikonski implanti, tako da neki krugovi iznose mišljenje da je zbog izrazitog napada silikonske gadljivosti car Vadimir skratio posetu. Međutim, afričko izdanje algemajne cajtunga prenosi vest da je srpska majka izjavila kako je spremna da svoje silikone donira kliničkom centru Nikaragve za razvoj novokomponovane nano tehnologije u modernizaciji žirafa Zimbabvea i tako se transformiše u krajcovanu dasku, što otvara pitanje zašto bi ruski babo, pored toliko ruskih šuma uvozio nedorađenu dasku iz Srbije. Kako god, o ukusima se ne raspravlja, a daska još uvek može da se obrađuje, pa je ruski ministar šumarstva blagovremeno izlepio plakate koji najavljuju pompezan dolazak novog nedorečenog građevinskog materijala iz bratske Srbije. Pesimističko odeljenje optimističke vladajuće stranke dalo je nezvanično mišljenje da, ukoliko se srpska majka ne nastani u Moskvi, možemo uskoro očekivati posetu poslednjeg japanskog cara, tek da bi se opravdala izreka Srbija do Tokija.

Poseta ruskog tate izazvala je još jednu neobičnu pojavu na nebu Srbije, a to je da su nato avioni, koji inače svakodnevno nadleću naš vazdušni prostor, u vreme posete bili nešto u kvaru ili im je nestalo goriva, pa su nadletanja iz skoro nepoznatih razloga izostala. A neobična pojava je zato što je ruski imperator doleteo u sporohodnom glajderu, uz pratnju dva poljoprivredna aviona, od kojih je jedan bio kod nas na remontu i nestao sa tajanstvenom pojavom tajanstvene prve magle.

Najnovija istraživanja Udruženja za zaštitu trudnih nerotkinja od silovatelja u nedođijama Sibira, pokazala su da trudnice ne bi trebalo da imaju odnos u vreme trudnoće, jer bi posledice mogle da budu katastrofalne. Njezino žensko dete bi jednoga dana sasvim sigurno moglo postati nimfomanka, a muško dete bi postalo nimfoman. Naravno, to ne važi ako ima odnos sa gorilama, zebrama, čamugama, i drugim vrstama gmazova u pubertetu inspirisanih ukusima prirode. Ipak, ministarstvo za trudnička pitanja Rusije dalo je zvanično obrazloženje da nema pojma o čemu se radi, jer Rusija ima gorile, zebre, čamuge i gmazove u zoo vrtovima, i ukazom Vadimira Vadimiroviča Rasputina  imaju veća prava od kudravih mozambičkih trudnica u široj periferiji Lajkovca. Zato se može očekivati da lajkovačka pruga postane deo transsibirske železnice, pa će Mile moći da obilazi sibirska bespuća do mile volje. Svi putevi će voditi u Lajkovac, iz čega sledi nelogičan zaključak da će Lajkovac postati centar univerzuma, a Moskva će dobiti status glavnog sela prednje pošte lajkovačke postperiferije, i proširiće svoje granice na veličinu čak dva zrnca kvarcovanog peska antarktičke pustinje. Južni tok lajkovačke pruge bi išao do Johanesburga, preko Maču Pičua i Džakarte, a bio bi opremljen rampama na graničnim prelazima vazdušne trase, jer se očekuje da železnica Srbije zameni sva šinska vozila polovnim dronovima iz Rusije, samo da bi se izbegla prekvalifikacija autobusa u napolitanke na derampiranim pružnim prelazima Kambodže. S ljubavlju iz Rusije…

Komentari

Komentari