Foto: 
autor nepoznat

Očevi i sinovi

Nakon što je prebacio kariranu krpu preko stola, samohrani otac je uzeo da doručkuje. Na jelovniku je ovog jutra imao krišku sira, paradajz i bajat hleb od prekjuče.
Njegov sin jedinac, školarac i nestašni dečačić, vodio se onom narodnom da je jutro pametnije od večeri, te je sačekao jutro kako bi ispred oca stavio račun iz škole. Naime, dečak je razbio prozor u školi, drugi put ovog polugodišta, pa je popravku istog trebalo platiti. Otac, koji je nedostatak majčinske ljubavi pokušao da nadoknadi popustljivošću, samo je pomilovao sina po kosi i rekao da će račun platiti. Dečak, zadovoljan ishodom, zavalio se u fotelju i uključio televizor.
Otac je nastavio sa doručkom. Dok je sitnim zalogajima jeo, razmišljao je kako će zbog polomljenog prozora ostati bez sira, a i paradajza za doručak.
Nakon što je istresao krpu kroz prozor, otac je pozdravio sina, pritom ga obaveštavajući da ima doručak u frižideru. Čovek se zatim uputio ka poslu.
Na voznom parku svog preduzeća primetio je da je automobil njegovog poslodavca pretrpeo saobraćajnu nesreću. Sin vlasnika je uobičavao da pozajmi automobil od svog oca i da se njime bahati po gradu. Samohrani otac je pomislio kako će zbog ove olupine od automobila ostati i bez hleba za doručak.

Komentari

Komentari