Foto: 
autor nepoznat

Otvoreno pismo caru Minhauzenu

Poštovani care Minhauzene, vidi ovako:

Na žalost, nisam mogao da skočim na vrh Ajfelovog tornja sa trećeg minareta atlantidske košnice, jer sam krenuo da žanjem žito i tom prilikom sam upao u sneg do kolena. Iako sam zadobio teške telesne povrede nokta na levom laktu, konzilijum lekara me nije penzionisao uz obrazloženje da ako mogu da jedem, mogu i da plivam po snegu. Napominjem da do toga ne bi došlo da su bangladeške prostitutke ostale principijelno nevine do prijema u starački dom, ali to je bila nemoguća misija, jer su zbog nedavne posete jednog francuskog makroa bangladešu, kanadske žirafe odlučile da postanu jednorozi i da se na taj način osvete jednogrbim kamilama. Ipak, poseban uticaj na aktuelnu situaciju je imao maestralan prdež Kleopatre sedme, zbog kojeg su jedra rimskih nuklearnih podmornica prohujala s vihorom, i otisnula se u nepoznatom pravcu.

Saradnja sa kineskim građevincima je morala biti prekinuta, jer Kinezi zbog fatalnog slova r ne umeju da grade već samo da ga glade, što je izazvalo opštu pometnju u poslednjoj igri leptirića koji su nakon toga otišli u famoznu kafanu flambiranog Notr Dama, radi organizovanja nove gej parade na ulicama meke Meke i malo tvrđe Medine. A zbog izdašno tvrdog medinog, Maša je pala u duboku bezizlaznu blago frustrirajuću depresiju, i prestala je da snima crtaće. Do drastičnog pada entuzijazma i generalnog štrajka domaćih pčela došlo je zbog tranzicije meda u medovaču, a zvončići će i dalje da zvone celu noć, ili bar dok se ne umore. Neočekivani umor zvončića izazvalo je vrabčije neumorno lupanje čekićem po pamuku, a u cilju stvaranja neprobojnog čeličnog gnezda po narudžbi fanova novog svetskog poretka, do sledećeg petka. Morski psi cvrkuću kao obične domaće džukele jer je crni delfin postao tesan za preveliki broj domaćih izdavača koji su izdali izdaju u nekoliko izdanja.

Zbog moguće eskalacije nove ekonomske krize, dva jordanska pevača su odlučila da naprave kvartet i besprekorno zajodlaju jodlovanim jodlanjem i tako oplemene plemenite plemenske plemiće, jer i posle trideset godina braka još uvek nisam siguran da moja žena nije kineskinja mongolskog porekla. Naravno, to nema nikave veze sa nepobitnom činjenicom da Bosna ponosna ima najdužu prugu na svetu, obzirom da je još pre četrdeset pet godina Selma sela na voz i krenula na fakultet. Još uvek putuje, a sa okretanjem bijelog dugmeta ulevo, ponekad i udesno, reguliše klimatske uslove kviskoteke u imaginarnim jedinicama teške industrije, sve do smaka i zone jutarnjeg sumraka.

Dobrodošao u dimenziju ludilo. Preskačemo sve vrste otvorenih vrata, jer vrata nisu vrata ako se ne mogu otvoriti. Možda je u pitanju samo prozor sa pogledom u neki bolji svet gde zečevi, lisice i prepelice kažu da je rok’n’rol već odavno mrtav, dok ovce i dalje bleje u ružičasto čekajući svoje šišanje, a Džingis kan je dobio državni posao u luksuzno opremljenim dečjim bolnicama Beograda. Dakle, matori, nisi ti jedini koji umeš da kenjaš onako sitno, kaluđerski, i tripuješ da si zajeb’o Pinokija. Stvarno si triper. Pa, i  posle svega ovoga, ti i dalje uporno tvrdiš da će nam biti bolje za dve godine. Svaki ti ga dao, makar i pao. Pao je Ekrem, pao je Šaban, a pala je opklada da će pasti i Vlada. Živ nam bio do tada.

Komentari

Komentari