Foto: 
autor nepoznat

Pismo Satani od sebe same

Dragi Satano,

Pišem ti pismo. Razmišljala sam ja o našem susretu vrlo često.

Znam da će do njega doći. U prostoru ćemo biti samo Ti i Ja. U sopstvenom paklu od haosa naše ljubavi koji smo napravili. Bog da nas vidi i da nam se smeje.

Ukrašćemo mu jabuke iz dvorišta. A onda ćemo da se gađamo u glavu. Čija glava prva bude razbijena taj odlazi u Raj da tamo sačeka onog drugog. Taj koji ostane u paklu neka nastavi da se udara u glavu sam dok mu ne napukne lobanja. A brzo će. Samo TI I JA.

„Samo TI“ ili „Samo Ja“ ne može. To je za one koji hoće preko reda u Raj i večno ostanu u tom redu. Nismo mi od tih i zato ćemo u Raj.

Pobeći ćemo zajedno čim nam postane dosadno. Nama sve brzo dosadi, jer smo sami sebi dosadni, ali nismo jedan drugom.

Izaći ćemo na isti ulaz gde smo iz pakla ušli. Biće to batina koja je iz raja izašla.

A, ako se slučajno sudarimo na ulazu pa nam se zaglave misli? E, tad ćemo da se ljudski pošibamo njima i po njima da udaramo. Nečije moraju da budu mrtve. Hoćeš li da ja tučem tebe mislima prva? Ili ćeš prvi da počneš?

Nije ni bitno ko počinje kad se završava smrću.

Uostalom, ja ću da ti prinesem žrtvu. Evo, sama ću svoje misli da ubijem.

Ti možeš samo da ih raniš. One su slabe. I ranjive su. Jedna rečenica ih isprlja pa se ja posle valjam u tom blatu.

Da! Prinosim ti moje misli kao žrtvu, Satano, da li gledaš na sat? Biću tu samo da ti ubijem vreme.  Njega i onako nemamo.

Vreme nije za nas, zato što  je pogrešno. Pravo nas neće sačekati, jer ni mi nismo pravi.

Grešni smo. Mi smo izmislili Greh. Naša je to beba. Sećaš se da smo vodili mržnju dok je ljubav trčala oko nas. Jebi ga, izabrali smo da je mrzimo.

Satano, gledaš li na sat?  Bliži se naš susret. Razapeću te. Laku noć, Dečaku!

Voli te tvoja Ja

 

 

Draga moja,

Moje Ja drugo, odgovaram na tvoje pismo. Mi govorimo istim jezikom. Zašto sve gledaš crno kad ti je belo pred nosem? Operi crnilo i obuci se u belo za mene.  Ta je žrtva veća. Nisam ti tražio dušu. Sama si mi je dala.

Priznajem da je bila jeftina. Ali zato ću skupo da ti se iskupim. Dajem ti sebe da me uzmeš.

Nemoj žrtvovati misli. Tvoja ću žrtva ja da budem. Dođi! Obuci se. Ponesi belo za mene, da se odnesemo u rajsku pičku materinu, jer to pakleno  želimo.

Draga moja, moje drugo Ja, ti si moja sudbina, a ona se ne bira. Gledam na sat i znam da nam je pravo vreme, iako smo pogrešni.  Nije greh naše dete. Zgrešili smo mi mnogo više nego što ljudski um ima pojma. On zna za Sedam, a ti i ja znamo da ih ima bezbroj. Bliži se susret. Znam. Osećam. I sećam se da je ljubav trčala oko nas, ali je bila brža od mržnje i lako je bilo za mržnju se uhvatiti.  Jebi ga, mi volimo da mrzimo ljubav. Više se ništa ne pitamo, jer ona voli nas. I poslednji put te pitam :

-Hoćeš li da se udaš za mene?

Reci mi DA i vodiću te u crkvu. Pokazaću ti svoje odaje. Uzeću ti ruku na oltaru. Zaklećeš mi se u crkvi na večnu vernost.

Ali, obećaj mi, molim te, obećaj mi da više nikad nećeš dozvoliti  Bogu da te prevari. Imaj vere u mene, jer te volim. Dobro jutro, Devojčice, koliko ima sati? Vreme je!

Tvoj Ja

Komentari

Komentari