Foto: 
autor nepoznat

Poltroni

Dva poltrona su izašla na terasu kako bi uhvatili malo svežeg vazduha. S obzirom da su jedan drugom bili konkurencija ne može se reći da su se međusobno voleli, ne može se čak ni reći da je između njih dvojice vladao zdrav rivalitet ali opet su se na neki način međusobno poštovali. U njihovom poslu ne važi ona stara izreka:”Sličan se sličnom raduje.”
Unutra gotovo da nisu međusobno komunicirali iz razloga što su bili prezauzeti ulizivanjem i utrkivanjem. ali sada je trebalo prekinuti neprijatnu tišinu.
-Lep dan danas. – reče jedan od poltrona.
-Zbilja jeste. – uzvrati drugi.
-Mada, za popodne su najavili kišu. –nastavio je prvi poltron, inicijator ovog dosadnog razgovora.
-To ne bi bilo dobro, predsednik je obećao supruzi i deci da će popodne ići u šetnju. Valjalo bi ga upozoriti. –brižan je drugi poltron.
-Već sam to učinio. –poentrao je prvi.
-Lepo od tebe. –cinično je izustio poltron broj dva.
-Proleće tako godi našem dragom predsedniku ali dobro, ipak se on rodio u proleće.
-Tako je! Danas baš puni 48 godina i 329 dana! –pobedonosno reče drugi poltron.
Međusobno nadmudrivanje i takmičenje u tome ko je veći uvlakač je postajalo sve zanimljivije, ali igra se morala prekinuti iz razloga što se valjalo dodvoriti predsedniku. Međutim, u trenutku kada su stupili unutra, predsednik je sa osmehom na licu milovao kosu trećem poltronu.
Do kasno popodne dvojica poltrona su se međusobno svađala i optuživala za ovaj krah, za šta je direktno odgovorno zamajavanje na terasi.

Kiša ipak nije padala.

Komentari

Komentari