Foto: 
autor nepoznat

Prva vakcinaciona petoletka

Masovna najava masovne vakcinacije masovno se rasplamsala po Lažariji. Bila je to buktinja koja garantuje neviđeni ekonomski razvoj i još neviđeniji BDP. Ta masovna najava se uvukla u sve pore društvenog organizma, od čega se on prenapregao kao beton. Vakcinacija se zahuktala, doduše tu i tamo, ali masovno u svakom slučaju.

Zaduženi za zaluđivanje prostoproširenih širokih narodnih masa, naročito nacionalnofrekventni novinari, javljali su kako zdravstvo u jednoj sekundi pelcuje 1000 plus lažarijanaca. Toliko je sve to dobro organizovano.

- Nema odmora dok je obnova! – basirali su privezani za državno jasle saopštavajući da je Lažarija na prvom, drugom i trećem mestu svetske rang liste po broju špricovanih od opakog Kovida. Tek onda dolaze velesile, ali one mnogo zaostaju I neće se kvalifikovati ni za vakcinacioni plej of.

Najvrliji Lažarijanac, Merkeloljubicije Siđinputinije, predložio je da se proglasi Prva vakciona Petoletka. Zaljubljenik u lik I delo najvrlijeg, izvesni Tetkicije Dustabanlijus, ulitao se od sreće kad je čuo predlog.

Struka nije bila za petoletku. Ona je smatrala da vakcinaciju treba sprovesti u što kraćem roku, jer se pojavila i avet - novi soj korone.

- Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine! – pevuši Merkeloljubicije Siđinputinije I proglašava Lažariju za svetskog lidera vakcinacionog pokreta.

Već rečeni Tetkicije Dustabanlijus hteo bi opet da lita, ali ne može pa samo koluta očima na suvo.

- Vakcinisaćemo pola sveta! A za to je potrebno bar pet godina. Neophodno je da razvijemo vakcinacioni turizam, a mi to možemo i moramo. Imamo turističke resurse koji trenutno zvrje prazni. Kad dođu strani turisti iz nama prijateljskih i neprijateljskih zemalja, mi ćemo ih vakcinisati. Zgrnućemo velike pare. Biće i za gradnju i za ugradnju.

Privezani za državno jasle, čija je uža specijalnost klimoglav i aplaudiranje, padoše u trans. Oni prisebniji snishodljivo su konstatovali da Lažarija ne može da nabavi toliko vakcina.

U pomoć je tada pritekao poznati lažarijski naučnik, samozvani i samoproglašeni, koji je upravo izmislio leteći automobile. Zakleo se u poreske olakšice, zbirku svojih otvorenih pisama, fantu i ozon da će lično, pomoću svog izmišljenog čuda tehnike, nabavljati i dopremati spasonosne vakcine u lažariju. Potom je demonstrirao funkcionisanje letećeg sokoćala. Događaj je direktno prenosila pepito telebvizija.

Analitičari opšte prakse očekuju da će konstruktor leteće skalamerije biti oslobođen svih poreza, prireza, razreza i ostalih dacija. A kad sve ovo prođe, i neko bolje vreme dođe, dobiće jednu od dve najprestižnije nagrade: Nobelijus ili Zabelijus…

Ljubomir Ilić

Komentari

Komentari