Foto: 
autor nepoznat

Roditelji i saranitelji

Dakle, moglo bi se reći da smo uterali caru kod duvara, ali ćemo zato dobiti privilegiju da prestanemo da budemo mama i tata, kojom ćemo biti počasno unapređeni u roditelja jedan i roditelja dva. Još nisam nabasao na podatak o presudnom kriterijumu u definisanju roditelja jedan, kao ni podatke o onima koji postavljaju sudbonosne kriterijume. Naravno, možemo očekivati izmenu Ustava gde će biti postavljene definicije roditelja jedan, a ono što pretekne pompezno će se dodeliti roditelju dva.

Ipak, tata bi i dalje bio sposoban da ostane tata, jer tata ne rađa, pa tako ne može ni da upadne u psihološku grupu roditelja, jer u bračnoj hijerarhiji ima počasno mesto sejača. Obasjan visokim sjajem dobro ispolirane zvezde Zornjače i nadahnut umilnim cvrkutom svežih bradavica u snegu, u stanju je da pošalje dvesto miliona stimulisanih i vrlo motivisanih smajlića u beli svet, od kojih će samo jedan postati neko. Sasvim pristojan jutarnji genocid, pogotovu ako pusti vodu za njima… Jedino je mama sposobna da rađa što joj daje neotuđivo pravo titule roditelja, i zato bih predložio idiotu koji je izmislio pojmove roditelja jedan i dva, izmenu naziva mame i tate u roditeljicu i sejača. Pluta u vazduhu spika o mogućnosti uvoza genetski modifikovanih prinosnih vakcina koje će roditeljicama omogućiti hibridni prinos tri ili četiri puta godišnje, kao konačan odgovor na akcijske provokacije bele kuge. Sasvim opušteno se može zaključiti da će sejači imati mnogo više posla koje će rado obavljati u arendi ili uslužnom sejanju, jer posao je posao i tu nema biranja.

Ako će mama i tata biti zamenjeni roditeljem jedan i roditeljem dva, onda je logično da će dete postati saranitelj jedan roditelja jedan i roditelja dva, i naslednik jedan kraljevstva roditelja jedan i roditelja dva. Ako se roditelj jedan saranitelja jedan smuva sa roditeljem dva nekog sasvim drugog saranitelja jedan, može doći do nastanka novog saranitelja jedan. Pa, da li će taj novi saranitelj jedan imati dva roditelja jedan i dva roditelja dva sa različitih izvora, jer ima ista prava kao i druga dva saranitelja jedan smuvanih roditelja jedan i roditelja dva, ili će morati da se zadovolji samo jednim roditeljem jedan i roditeljem dva, po biološkom konceptu stvaranja novog saranitelja jedan. Takođe se nameće pitanje o pedantnoj definiciji dede, pa preko pradede i kurajbera do metuzalema. Verovatno predak jedan, predak dva, i tako do predak XXL. U celoj priči bitan je jedino predak jedan jer je on taj koji kupuje čokoladice i razmazuje unuka kao pekmez na lebac. Ali, kakvog unuka? Unuk će biti zamenjen saraniteljem dva, samo zato što je saranitelj jedan roditelj dva saranitelju dva. Isto važi i za babe i unuke.

Tetke i teče, ujaci i ujne, braća i sestre, i ostala mnogobrojna rodbina dobiće svoje definicije srodstva, a Pinokio press javlja da je u pripremi novi sistem obeležavanja pojedinaca tetovažom nekog bar koda na čelu sa svim potrebnim podacima koji će važiti i kao lična karta, ali i kao bilten o rođačkom statusu. Tekstilna industrija je burno reagovala na predlog tetoviranja informatora na čelo, i dala je predlog zamene čeonih tetovaža kačketima sa holoprojektorom koji će projektovati tetovažu sa guzice. Dakle, ne možeš biti neobeležen.

Komentari

Komentari