Foto: 
autor nepoznat

Samo još jedna svaštara

Dan po dan, približava nam se još jedan Uskrs, još jedna radost za decu i odrasle. U čast ovog verskog praznika koke nosilje imaju moralnu obavezu da udvostruče normu, jer za mnogo tucanja treba i mnogo jaja, a proizvođači jaja nekako spontano koriste priliku da podižu cenu jaja u koju se ugrađuju i trgovci, a i proizvođači boja za farbanje. Zahvaljujući svim ovim ugradnim elementima prosečna četvoročlana porodica u Srbiji mora da se zadovolji farbanjem dvadesetak jaja, što je otprilike cena jednog kilograma svinjskog mesa. Kada se tu doda sav ostali materijal za proslavu, dolazimo do neverovatne cifre koja iznosi tridesetak posto zagarantovane minimalne plate. Manja deca, koja još uvek veruju u deda mraza, očekuju posetu zeke koji bi trebao da im pored farbanih jaja ostavi i neki konkretan poklon u ukrašenoj pletenoj korpici sa malo trave. Malo veća deca u postpubertetu očekuju malo trave bez korpice, a neke devojke istog uzrasta spremne su da farbaju uparena jaja prirodnom bojom, pa i bez crvenila na obrazima.

Čovek je sposoban da svašta istrpi, ali kada mu se spuste roletne sposoban je da izrazi svoje nezadovoljstvo na prilično brutalan način, ne birajući ni sresdtva ni način. Tako je momak iz Australije na Novom Zelandu odlučio da malo proredi islamsku populaciju podelivši pedesetak jednosmernih nagradnih vožnji u Alahovu rajsku baštu. Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić je izjavio da je ovo jedan bezumni čin, i tu je u pravu, ali nekako nema beleške da je muslimanske terorističke akcije po svetu nazvao bezumnim. Pa, nije ni mogao jer je islamskog terorizma toliko, da bi trebalo mnogo takvih australijskih momaka da bi se vaga pravde približno poravnala. Kako god, onaj na nebu vidi sve i balansira svojom vagom kako zna i ume, a nevini i dalje plaćaju danak u krvi.

Jutka voli da tutka. Ne pada u Brusu samo kiša pa nekim ženama pada brus, padaju gaćice, a padaju i otkazi ako se ne odazovu šablonskom mitingu podrške predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za seksualno zlostavljanje žena. Naravno, po pravdi napredne stranačke direktive žrtve nasilja nisu u pravu, dok je napredni nasilnik deklarisan kao anđeo sa malo zakržljalim krilima, pa žene koje su ga optužile i dalje trpe revanšistički tretman. U unakrsnom ispitvanju u policiji davao je konfuzne izjave čime je zabunio i šefa i stanicu, pa je u eskalaciji zabune naveo da mnoge žene startuju njega. Ko bi rekao, ali može se očekivati Jutkina slika na naslovnoj strani plejboja, sa sve elitnim navijačicama javnih preduzeća koje su prisustvovale na skupu podrške. Živi bili, pa videli.

Komentari

Komentari