Foto: 
autor nepoznat

Satirične pričice Želeta Jovanovića

Slušni aparat

Komšije penzionera Gluvčevića, kada bi poželeli da čuju vesti, mogle su jednostavno da ugase svoj televizor. Njihov sused, koji je bio gluv, toliko bi glasno pustio svoj televizor da bi i oni u svom stanu čuli šta se to novo u državi sprema.
Međutim, ima tome par dana kako se iz stana njihovog komšije nije čuo ton televizora. Zabrinute komšije su posetile starca da bi videli da li je sa njim sve u redu. Pao im je kamen sa srca kada im je penzioner Gluvčević objasio da je preko penzionog čeka nabavio slušni aparat.
Sutradan, igrajući se ispod prozora svog komšije, dečak je pronašao polomljene naočare, ali i slušni aparat. Pronađene stvari je odneo roditeljima, koji su ih istog trenutka odneli starom komšiji.
-Hvala, ne treba.- odmahnuo je penzioner na vratima svog stana brižnim komšijama - Od juče dnevnik gledam bez naočara i slušnog aparata, dok mi je na televizoru ugašen ton.

Poslednji radni dan

Poslednji radni dan u životu jednog fizičkog radnika protekao je u njegovom iščekivanju. Kada je napokon došao i kraj smene, radnik je užurbano, koliko je bio u mogućnosti, napustio svoje radno mesto. U tom begu susreo je svog dugogodišnjeg poslodavca.
-Želeo bih da vam se zahvalim. – reče uzbuđeni radnik.
-Oh, nema na čemu. – odgovori mu gazda.
-Ima, ima... Pa bili ste uz mene kada mi je bilo najteže. – uzbuđenje nije jenjavalo kod budućeg penzionera.
-Zaista? – uz osmeh reče vlasnik firme.
-Bez ikakve dileme. Godinama radim za vas, uvek ste bili tu, a vreme koje sam proveo na poslu zaista su najteže godine u mom životu.

Kupovina

Jedan političar se poprilično dosađivao u butiku, ispred kabine za presvlačenje. Na svakih minut-dva, njegova supruga bi izašla u novoj odevnoj kombinaciji, ali uvek sa istim pitanjem:“Kako ti se čini?“
Nakon što je kupovina završena, noseći kese sa garderobom, političar je mrzovoljno gunđao sebi u bradu.
-Nešto nije u redu? – upita ga njegova lepša polovina.
-Nije mi jasno zašto ja moram da idem sa tobom u kupovinu! – reče povišenim tonom muž.
-Zato što sam ja bila tu uz tebe kada si ti kupovao. – reče zadovoljna žena.
-Jesi, ali ja sam kupovao glasove, a oni su svi isti!

Željko Žele Jovanović

Komentari

Komentari