Foto: 
autor nepoznat

Satirične pričice Željka Želeta Jovanovića

REZERVA

Kada mi je pukao lastiš na čarapi bio sam na poslu. Ta nesrećna okolnost me je poprilično omela, tako da sam čitavog dana imao problem da nesmetano obavljam svoje radne zadatke. Zato sam odlučio da ubuduće nosim rezervni par čarapa sa sobom za slučaj da mi se takva nesreća ponovo dogodi.
Vreme je prolazilo, a onda mi je ponovo pukao lastiš. Ali ovog puta na donjem vešu. Imao sam rezervne čarape, ali ne i rezervni donji veš, tako da sam odlučio da ubuduće uz rezervni par čarapa nosim i rezervne gaće.
Svakodnevni pritisak na poslu, smanjenje, a uskoro i kašnjenje plate, razna poskupljenja i druge nedaće, dovele su do toga da jednog dana na poslu i sam puknem.
Međutim, nisam imao rezervnog sebe da spakujem i da nosim sa sobom.

KOSTI

-Nisam ni znao koliko kostiju imam dok nisu počele sve da me bole. -saopštio je penzioner svoje zdravstveno stanje supruzi nakon neprospavane noći.
Starica naviknuta na redovno jadikovanje svog supruga nije se upuštala u diskusiju. Umesto toga, dala mu je ceger i spisak i poslala ga je u kupovinu.
Nakon par sati odsustvovanja, starac se usporenim korakom vratio svom domu. Sa sobom je nosio onaj isti ceger, gotovo prazan.
-Boli me svaka koska, a ponajviše ona za supu. Ni nju više ne možemo da priuštimo. -nastavio je sa naricanjem penzioner nakon što je umoran seo na krevet.
Starica se ni ovog puta nije oglašavala.

SREĆNA VREMENA

Dvojica starih znanaca koji su radni vek proveli na raznoraznim državnim funkcijama, sretoše se na jednom prijemu.
Srdačno se pozdraviše i upitaše jedan drugog za njihovo, ali i za zdravlje članova njihovih porodica.
Kako je vreme na prijemu odmicalo, gosti su bivali opušteniji, za šta je između ostalog bila zaslužna i gozba koja im je bila na raspolaganju.
Alkohol neretko ima tu moć da raspiruje emocije i da probudi neka sećanja tako da je to bio slučaj i ovog puta.
-Sećaš li se dobri moj, upita vremešni funkcioner drugog, onih srećnih vremena kada se još i imalo šta proneveriti?
Drugi funkcioner je samo setno klimnuo glavom pre nego što je otpio dobar gutalj.

Komentari

Komentari