Foto: 
autor nepoznat

Satirične pričice - Željko Žele Jovanović

PRLJAVŠTINA

Svesan da nije rado viđena osoba, jedan političar u poodmaklom životnom dobu odlučio je da poradi malo na svom ugledu, bar što se njegovog komšiluka tiče.
U prolazu se svima srdačno, nakićen osmehom javljao, ali ovi njegovi postupci nisu naročito uticali da se njegov ugled popravi. Nakon ovih neuspeha rešio je da se posveti najmlađim pripadnicima komšiluka. Smatrao je da na decu može lako da se utiče, a i oni se ne sećaju njegovih ranijih, političkih radova. Iz tog razloga je jednom mlađanom školarcu darivao novčanicu za kupovinu čokolade, nakon čega ga je nežno pomilovao po kosi.
Obradovan ovim gestom, dečak je bez zahvalnosti otrčao svom domu da ne bi zakasnio na ručak na koji je već dva puta sa prozora bio pozivan od strane njegove majke.
-Idi da opereš ruke! -presrele su ove majčine reči dečaka nakon što se uputio ka kuhinji.
-Mama, vidi, dobio sam novac od onog čike političara da kupim čokoladu. -pohvalio se dečak sa srećom u glasu.
-Onda dva puta operi ruke! -dreknula je majka dok je ka kuhinjskom stolu nosila klot paprikaš.

ZIMSKO JUTRO

Dok se vraćao iz noćnog pohoda, jednog vampira je na parkingu zaustavio radnik koji je kretao na posao.

Zbog mraza i lošeg akumulatora automobil ovog radnika nije mogao da upali, te je on učtivo zamolio vampira da ga pogura.

Vampir je bez reči pogurao automobil i on je upalio.
Zadovoljni radnik je svirnuo vampiru iz automobila u znak zahvalnosti, a zatim je užurbano otišao na posao.
Vampir je otišao na počinak, srećan što je mrtav.

BLOKADA

-Ne mogu da verujem! Blokiran mi je nalog na Tik Toku! -dreknu mlađani dečak i demostrativno spusti svoj mobilni telefon na trosedu na kom je sedeo.
-Mali, ne dernjaj se! Mene je devojka blokirala na svim mogućim društvenim mrežama, pa od toga ne pravim dramu. -reče stariji momčić koji je sedeo pored svog brata.
-Dragi, nešto se dogodilo jutros na parkingu. -obrati se žena nežnim glasom suprugu sedeći za stolom u dnevnoj sobi. - Neki idiot mi je automobilom blokirao izlaz, a s obzirom da sam žurila na posao, pokušala sam našim kolima da se provučem kako bih izašla. Tada sam malo ogrebala naš automobil.
Domaćin ovog doma nemo je zurio u televizor razmišljajući o blokiranom računu firme u kojoj je zaposlen zbog čega ni ovog meseca neće primiti platu.
Za to vreme, demostrantni koji su blokirali raskrsnicu nezadovoljni stanjem u državi mirno su se razilazili.

Komentari

Komentari