Foto: 
autor nepoznat

Skandal

Jednu ćerku je ostavio dečko zbog druge ćerke. Zbog toga ćerke nisu međusobno razgovarale, pa je nesretna majka imala opravdani razlog da ne voli svog nesuđenog, suđenog zeta. Sa druge strane, nesuđeni, suđeni zet nije smatrao da je na nekom naročitom gubitku, jer, poznato je da tašte uglavnom ne vole svoje zetove, pa je možda i bolje da njegova bar ima opravdani razlog za to.
Nesuđeni, suđeni tast se nije oglašavao povodom ovog skandala. I sam je bio zet, štaviše, bio je prizetko koji se i nakon par decenija nije izborio za svoju reč u kući.
Ovaj porodični raskol u malom mestu nije imao nikakvu šansu da prođe nezapaženo. Dve posvađene sestre bile su nazaobilazna tema koja se svakodnevno konzumirala uz jutarnje, podnevne i popodnevne kafe.
Jedan meštanin ovog mesta, kojem je zbog loše instalacije izgoreo porodični dom u kojem je živeo sa bolesnom majkom, suprugom i dvoje dece, ozbiljno je zapretio da postane glavna tema razgovora uz kafu. Čovek se nakon požara uselio sa svojom porodicom u šupu koja nije pružala nikakve uslove za normalan život i na taj način je položio ozbiljnu kandidaturu da bude tema razgovora. Međutim, slučaj je hteo da se tih dana organizovalo venčanje u mestu u kojem se dogodio skandal između dve sestre i požar. Dve posvađene sestre su se zadesile na istom mestu, alkohol pomešan sa netrpeljivošću je učinio svoje, pa su se za ovu priliku napravljene frizure našle pod noktima, izlivenim takođe za ovu priliku. Svatovi su malo uživali u ženskoj borbi, a onda su ih rastavili da najlepši dan u životu jedne neveste ne bi bio upropašćen.
Koliko sutradan, nesretni čovek, sa pribivalištem u oronuloj šupi, pao je u zaborav, jer njegov slučaj nije bio dovoljno skandalozan da bi se o njemu pričalo i da bi mu se eventualno pomoglo.

Komentari

Komentari