Sloboda Čačak

S obzirom da je plav sa belim krajevima, meni je ranije služio u igri kao policijsko vozilo, ocu je služio i služi, da ga popravlja i da se posle hvali svojim majstorskim umećem, a majci da mi uz pomoć njegove plastične cevke preti batinama ili da usisava kuću, što i jeste njegova primarna funkcija.Usisivač marke „Sloboda“ iz Čačka.

Sa nama je preživeo rat, inflaciju, bombardovanje, a godinama uspešno odoleva i tehnološkim novotarijama. Na svaku majčinu sugestiju da bi možda trebali da kupimo neki nov usisivač usledilo bi očevo pitanje: “Zašto, kada ovaj radi?“

I zaista radi. Sa selotejpom na crevu,otkinutom ručkom i svojim prepoznatljivim zvukom, on radi. Uistinu, znao je za vreme bombardovanja da napravi pometnju u komšiluku zato što se taj njegov zvuk ne razlikuje mnogo od zvuka vazdušnog napada. Da ljude ne bi bespotrebno zatvarali u podrume ja sam imao obavezu da odem u komšiluk i da obavestim da će majka da usisava. Buka koju stvara ima i svoje pozitivne strane. U kući nikada nije bilo miševa, doduše i mačke su bežale, a psi, oni vezani lancom, neutešno bi zavijali. Oni skloni preterivanju znali su da kažu da su sa okolnih planina zbog njega pobegle mečke i vukovi. Ukoliko bi roditelji hteli da se svađaju, uključili bi usisivač i imali zvuk koji ih u potpunosti pokriva tako da smo zahvaljujući njemu uspeli da sačuvamo status jedne harmonične porodice.
Ako volite da pevate, kao što je to moj slučaj i ako to uopše ne zvuči dobro, što je opet moj slučaj, usisivač Slobode iz Čačka je idealan. Spojićete lepo i korisno. Očistićete kuću, a i napevaćete se, a da pritom nikom ne nasete duševnu bol. Ovo bi mogla da bude solidna reklama za ovaj usisivač, samo kada bi još negde mogli da ga kupite.

Prošle godine ga umalo nismo zamenili nekim bezdušnim, bešumnim paročistačem, stopostotnim ubicom bakterija na akciji, ali nam je, na sreću, pauk odneo automobil, pa smo novac koji smo planirali za nov usisivač potrošili za otkup sopstvenog automobila. Tako je naš usisivač još jednom uspeo da dobije na vremenu. 

Komentari

Komentari