Stoji ti dobro

-Da ti kažem, slatka moja, nije ti se nešto otvorila šolja.

Ali u kući ti je dobro, vidiš kako je ovde puno? Zadovoljna si. Okolo ti je prazno.

Sve nešto belo. A možda nisi dobro zavrtela šolju i okrenula. (Samo danas i nije dan za gatanje, znaš. Bolje je petkom.)

Penješ se ti negde. Vidiš ovo drvo ovde? Ovo što liči na jelku? To je dobar znak. I imaćeš neke razgovore sa puno ljudi. Ni ne znaš kako će to da bude dobro.

A i put ti stoji. Jedan kraći, pa onda baš dugačak. To te sekira nešto, samo ne treba, put je srećan.

Jao, a što ćeš da čuješ lep glas. Vidš ovu ptičicu ovde kod drveta? Kako ne vidiš, lepo se crni tu pod jelkom?! Nešto će od nje da krene, ne znam šta, ti možda znaš, ja samo vidim glas.

Auuu, vidi kolika zmija?! Ali, ne brini, ide od tebe, vidiš? Ovo je tvoja strana i zmija ide na drugu stranu, rešila si je se, ostala je usamljena. Dobro je to, zato ti i ideš do vrha drveta.

Jao, slatka, što ćeš ti da se ljubiš s nekim! I to na putu. Sve ti je u šolji puno poljubaca. Ali, to je sve nešto kao rod, blisko, nije to ono, ljubavno, ne vidim ti ja to. Ti si sva u kući.
Imaš još neke razgovore, društvo, ali nisi baš zadovoljna, sve ti je to kao nešto što moraš da uradiš. Ti si po strani, tu si, ali kao da nisi.

Pare ti ne vidim. Nije da ih nemaš, ali sve to dođe i prođe. Deca su ti dobro, nemaš šta da brineš.

Muž? Pa ne vidim ga ja ovde, nije se otvorio! Njegova strana je prazna.

Ajde, ubodi želju.

Ne moraš da prekrstiš ako nisi krštena duša. Samo srednjim prstom ubodi želju. Ne, ne okreći prst, samo ubodi.

Auu, ne znam šta si pomislila, ali rekla bih da si se u ovoj želji nešto podelila.

Okrenula si leđa nekome i ideš svojim putem. Ne bih rekla da je nešto za kuću vezano, to je nešto drugo, jer ti si se izdigla iznad svega, i grabiš napred.

Jaoo, sad vidim ovaj cvet, baš tu gde si želju ubola. To nisam davno videla. Slatka moja, pa ti ćeš se baš obradovati nešto, tebi nešto novo počinje. Ne znam kako da ti ovo objasnim, ali ti moraš da neguješ ovaj cvet. Pazi, vidim ti neki broj, ček, može biti 7. Za sedam dana, nedelja, ti počinješ nešto. Sedmica je sreća, tebe će to nešto jako da obraduje jer dugo čekaš.

A da, hoćeš još dve želje? Nećeš! Pametno, kad je ova ovako dobra, ne treba više da želiš. čekaj da se ova ispuni.

Nešto me čudno gledaš, slatka? Ne veruješ što sam ti rekla? Pa, sve ti je dobro, šta bi htela više? Šolja nikad ne greši, nekad se samo ne otvori... Ili zapuši!? Hahaha, e baš si luda, odoh sad.

Violeta Živkov

Komentari

Komentari