Foto: 
autor nepoznat

Svašta nešto (drugi deo)

U svom maksimalnom očajanju zbog očajnog očaja, očajna kraljica od Engleske je očajno odlučila da stvori jedno posebno očajno odelenje, ispunjeno agentima za prikupljanje humanitarnih priloga, koje će se baviti spletkarenjem i veoma džentlmenskim razbijanjem očaja. Odelenje je prvo nazvano K9, ali kada su skontali da je ta oznaka već dodeljena policijskim džukelama, promenila je naziv u F1. Međutim, momci sa Hungaroringa su joj sve do znanja stavili, da F1 ima direktne veze sa sportskim, a i nesportskim bolidima. Zbog ustava Zimbabvea, ambasador Urugvaja u Mongoliji je predložio, da se ovo ekstremno tajno odelenje nazove M1 i dobio je najviše aplauza u jednom japanskom lutkarskom pozorištu. Jedan mongolski komičar je predložio referendum svetskih razmera, ali je zbog vreline šamara, dobijenog od makroa jedne porno zvezde, prešao u tragičare i više nije predlagao.

Odelenje je imalo samo jednog tajnog agenta i samo je on znao da je to odelenje, tajno odelenje. Da je bilo više agenata svi bi znali i odelenje ne bi bilo tajno, a ni tajni agenti ne bi više bili tajni agenti, pa bi im se morale štampati nove vizit karte, koje bi deca Etiopije delila kao flajere. To bi uzrokovalo još jedan fatalan ekonomski udarac, pa bi kraljica morala da kupi cipele jedan broj manje, koje bi pružale manju udobnost njenom očajno gracioznom hodu. Agent odelenja je dobijao instrukcije od svoje šefovice, a od sekretarice je dobijao šta je hteo. Šefovica i sekretarica nisu spadale u grupu tajnih agenata i nisu se računale u brojanju tajnosti, tako da je odelenje ipak ostalo tajno. Za odelenje je znala i gomila majstora svega i svačega, koji su kreirali pomoćne rekvizite za tajnog agenta, ali majstori nisu znali da se ovo odelenje nalazi u prostoriji do njihove raionice. Prvih šest tajnih agenata je tajno smaknuto, o čemu je neko vreme brundala žuta štampa, dok je američka nacionalna televizija direktno prenosila njihovo smaknuće, a reprize su se ponavljale do prve daće.

A, onda je došao jedan uštogljeni kicoš u svojstvu sedmog tajnog agenta i očarao sve prisutne u odelenju, pa i vrabce na olucima. Upravo zbog toga je dobio nadimak 007 i do kraja nečega je znao da mu je to srećan broj. Zvao se Džems Bond, pa iz opravdanih razloga mnogi veruju da se i danas tako zove. Posebno obučavan, njegova moć šarmiranja je bila tolika da su devojkama gaćice same spadale, a onda, škola jahanja. Baš zbog toga, tajno konzervativna sekretarica mu je često davala konzervu da se okrepi. U svakoj Džeminoj akciji protiv loših momaka nalazila se bar jedna nafurana fensi mačkica koja je imala zadatak da ga elegantno i diskretno ukloni. Sa njuhom, kojim je mogao da namiriše tartufe na sedamdeset tri kilometra, namirisao je isplaniranu zamku i pretvorio fensi mačkicu u dekadenciju. Malo egzotičnije fufice su prolazile mnogo bolje, zbog čega je nagrađen Nobelovom nagradom za porast nataliteta. Zanimljiv je podatak da je njegovo prvo dete bilo ujedno i njegovo najstarije dete, što su mudraci Atlantide izračunali peške. Nakon zakopčavanja šlica odlučno je krenuo da se obračuna sa agentima u ulozi konobara, usput šljemnuo neku pijaću, pa je sasvim sigurnim manekenskim korakom nastavio putešestviju ka glavnom negativcu. Njegova ljubav prema cveću je značajno uticala na smrtnost negativaca, dok je njegova esencijalna kreativnost u razdvajanju nečijih duša i tela bivala često nagrađivana Špricerovom nagradom u oblasti Fantasy Art-a. Pogotovu kada mu glava upadne u lavor belog praška. Neeee, to je bio Al Paćino na nekoj drugoj lokaciji. Treba napomenuti da je u svakoj misiji od pomoćnih rekvizita utrošio samo mali deo, pri čemu je izrazito prisutan njegov osećaj za ekonomiju ostrva.

Konzervativni šarm njegove leve obrve, ukazuje na čoveka za kojeg ostrvska banka plaća stotinak alimentacija širom sveta, a ima poprilično neregistrovanih slučajeva i samohranih majki. Mora se priznati i njegov fer plej, gde glavnom nagetivcu uvek daje šansu za samoubistvo, po ličnom izboru.

Po pravilu, svaki njegov pohod završava hepiendom u skoro svakom pogledu, izuzev pogleda negativaca. Ali, oni su pogašeni i više nemaju poglede. Tmina i tišina. El Paradiso na starom turskom groblju.

Komentari

Komentari