Foto: 
autor nepoznat

Svašta nešto - dvadeset peti deo

Kažu da je limun kiseo zato što je žut i raste na drvetu. Kanarinac je žut i raste na drvetu, ali nije dokazano da je kiseo jer leti i cvrkuće. Kada bi u blenderu izblenderisali jedan limun i jednog kanarinca, dobili bi kiselu limunadu šućmuraste boje koja leti i cvrkuće. Provereno. Krastavac je zelen i krastav i žaba krastača je zelena i krastava. Ipak, ukusi su različiti, pa žabe ne troše limun iz principa, jer ni kanarinci ne konzumiraju krastavce. Mrki medvedi jedu ribu, a nemaju ništa protiv meda. Beli medvedi takođe jedu ribu, ali nemaju pčele da bi se merili sa mrkim medama. Pčele izbegavaju okupaciju polova, jer se led nije pokazao kao dobra osnova za samogradnju košnica. U nedostatku meda, malina, oraha, bukovih šuma,  beli medvedi su odlučili da ne budu previše izbirljivi, pa preturaju i po kontejnerima sa ostacima izletničkih sendviča. Imam utisak da su se neki običaji belih medveda preselili na Balkan, jer na Balkanu još uvek ima kontejnera oplemenjenih ostacima izbornih sendviča.

Teška staklena pepeljara sa precizno proračunatom balistikom u većini slučajeva glumi projektil koji pogađa nečiju glavu. Obično je to muška glava koja se tek vratila iz obližnje kafane i pomalo leluja u prolazu. Oružje kojim je stakleni projektil katapultiran je po pravilu ženska ruka, a upotrebljena optika je žensko oko. To znači da su žene prirodno talentovane za vojne discipline, pa ne treba da čudi zašto ministar odbrane poziva žene na služenje vojnog roka, vojne vežbe, ratne igre, riziko, preferans, domine...

Praznici dolaze i prolaze, a to najbolje primećuje novčanik smrtnika, jer se prazni zbog praznika. Veoma brzo pokazuje svoje gole pregrade, a još brže gubi miris papinog novca. Po sitnim džepovima novčanika može se naći poneka zalutala kovanica, što dokazuje da skoro prazan novčanik upražnjava mađioničarske fazone tipa sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Vlasnik novčanika postaje čarobnjak sa izuzetno dobro uvežbanim trikom sad ga vadiš, sad ga ne vadiš, pa taj trik uspešno koristi u nekim drugim situacijama. Košta, u svakom slučaju.

Baš zbog praznika deda mraz je pomešao viski i koka kolu, pa je tako nalipačen upregao prasiće umesto irvasa i amerikancima u paketiću doneo strava zimu. Označio je početak zimskih radosti, od koje pingvini skaču u nesvest. Australija je dobila paklene vrućine, a Evropa migrante. Mi nismo dobili ništa, ali nam je ostao fantastični tandem, Aca i Ana. Ali, sve to nije bitno jer se napredak životnog standarda primećuje svakih sto godina, pa možemo biti sigurni da će nam za dve godine biti daleko bolje nego pre tri stotine godina. Nova nam je godina započela porastom cena luksuznih artikala, kao što su cigarete i gorivo, a možemo očekivati i lep napredni napredak u porastu cena svega što se plaća. Trgovački tajkuni nesebično otimaju sve što se još ima za oteti, a za to imaju podršku deda mraza, prasića, sendvičara, kanarinaca, žaba i mrkih medveda. Bunili bi se beli medvedi protiv ovako grandioznog napretka, kada bi mogli, a ne mogu jer će neko morati kod kuće da sprema, pere, kuva i pegla dok snajke služe vojsku, a deda mraz i dalje šljema po kafanama.

Komentari

Komentari