Foto: 
autor nepoznat

Svašta nešto (peti deo)

Kažu mi neki da postoje ljudi koji mogu da se zakunu u nokat malog prsta da je Silvi rođen negde. Samo se dogodio, a dogodio se 46-te godine prošlog veka, što bi bilo isto što i solidno mator. Na pristojno mator levelu, od njega se očekuju  ozbiljniji rezultati, ali je i korak bliže do alooooo mator levela, sa sigurnim napretkom do sigurne smrti.

Kolaju neke priče da je umetničku kraijeru započeo aktivnim učešćem u italijanskim pornićima, zbog čega je dobio nadimak italijanski pastuv. Za tako pristojno građenog nafuranog momka, nije problem da se pojavi u filmu u kojem reklamira svoju nafuranu muskulaturu, pa su se tako formirali najpoznatiji serijali Roki i Rambo.

Roki je bokser, naivan i glup koliko je težak, a težak je prilično, ima mečeva koliko i epizoda serijala, u kojima na kraju ipak trijumfuje, iako prethodno popije tolike batine, da bi mu psihijatrijski pregled bio periodično obavezan. U međuvremenu, oženio se devojkom, koju je muvao još od početka serije i zbog takvog sentimentalno mukotrpnog napora, u Žitištu podigoše Rokiju spomenik. Ultra optimisti Žitišta podržavaju ideju da će Žitište, kada postane velegrad, imati Rokijev trg, veličine osam hektara, sa Rokijevom porodičnom grobnicom, iz koje će se četiri puta dnevno emitovati pesma Tigrovo oko, za koju se veruje da će postati zvanična himna kraljevske ergele Žitišta. Kafanska verzija, Silvester Staloni s teget pantaloni, postaje svetski megahit koji i konstantno rotira po kafanama Zanzibara.

Rambo je takođe, masivna gluperda, koja zna samo da ratuje, pri čemu se apsoutno ukalapa u ambijent. Vojnik je po državljanstvu, veroispovesti, boji kože, i hobiju, koji govori sve životinjske jezike, sam sebi stvara nove misije, izazivajući ostatak planete svojom megalomanskom indiferentnošću. Kada je neprijatelja mnogo, dogovori se sa zmijama da se prišunjaju i izujedaju bandu, a kada je sve gotovo, on hrabro utrči u scenario, ispali nekoliko metaka, i proglasi pobedu. Svako oružje koje koristi je samodopunjujuće, tako da korisnik usluge ne mora da broji ispucale metke. Isto oružje ima i samopodešavajući nišan, koji garantuje pogodak, pa korisnik ne mora da nišani. U ful opremu oružja spada i levitacija, što korisniku omogućava da pijucka hlađeno pivo na letećem persijskom tepihu, dok oružje odrađuje posao. Ful oprema tepiha sadrži polovan usisivač, metlicu i lopaticu. Kada mu lelujanje dosadi, izgalopira nekog konja i odapinje strelu kojom obara teško naoružani ruski helikopter, jer je posle nekoliko stotina repriza skontao mu se tobolac ne prazni, pa može da roštilja. Sposoban je da napravi smrtonosno oružje i od osmeha devojke iz plejboja, koje je još efikasnije kada u pozadini ima podršku bataljona vukova, divizije polupijanih smukova, medveđu brigadu, kao i flotu golubova kenjaša. Kada je neozbiljno ranjen, sam sebi zašiva ranu, priborom za šivenje iz nesesera, i previja istu lišćem, troslojnim toalet papirom, ili skokne do najbliže apotekarke, koja se zaljubljuje u njega na prvi predpogled i rešava definisani problem. Naravno, zbog povrede na podlaktici, on skida gornji deo odeće da bi cirkulacija krvi mogla da se odvija po planu i programu. Pri tome, slučajno mu se grče mišići gornje polovine tela, što bi se moglo smatrati reklamnim muskulaturnim džinglom. Na kraju filma, kada već krenu slova, skida i donji deo garderobe, gde apotekarka dobija kompletnu sliku i priliku žabarskog pastuva.

Zahvaljujući svom popularnom imenu, a možda i nedefinisanom poreklu, dobijao je razne uloge, koje je sasvim solidno odrađivao, bez obzira na žanr. Zbog nestvarnog šarmantnog osmeha uz talasanje donje vilice, udruženje italijanskih kobila je dalo predlog jednoj međunarodnoj organizaciji, da Stalone bude prvi dvonožac sa titulom velike konjine, i da bude odlikovan ordenom velikog persijskog tepiha, sa zlatnim ukrštenim potkovicama, protkane fronclama sa paspartua tepiha. Liga naprednih kobilica je uputila molbu velikom tvorcu, da stvori još jedno sazvežđe na noćnom nebu, koje bi se zvalo Pastuv Stalone, a u koje bi pripadnice ove lige čežnjivo gledale, nadajući se konkretnom dobitku. Stalone i na nebu i na zemlji.

Komentari

Komentari