Foto: 
autor nepoznat

Svašta nešto (šesnaesti deo)

Nije mi u potpunosti jasan aksiom, da je vuk samotnjak idejni i verski vođa čopora, ali ako je u čoporu, onda po nekoj logici nije samotnjak. Ali, jeste. Dok ostali članovi zajednice glođu kosti usmrćene lovine, on se izdvojen od stada  opušteno bahati najboljom krtinom i zaliva tokajcem. Može mu se, jer on nadgleda čopor i određuje način funkcionisanja čopora. Sasvim je normalno stvoriti sliku vođe čopora na čelu kolone, ali kada se krdo vukova kreće u koloni, kolovođa je lepo izdvojen na repu kolone, čak i kada se kolona kreće u rikverc.

Bez obzira na geometrijski oblik naše planete, a znajući za vatru, ljudi su izmislili sredstvo za proizvodnju vatre, i nazvali ga upaljač. Bilo bi zaista neugodno kada bi na nekom banketu gomila pušača iz džepova vadila par kamenčića, i započela mukotrpno i bučno kresanje kamenja da bi upalili cigaretu. Upaljač je mnogo praktičniji, a kresanje su prilepili lepšoj zabavi. Nedavno je u arheološkim iskopinama u Paragvaju pronađen upaljač sa likom enaliosaura, pa su naučnici posle beskrajnog pešačenja biciklom, došli do zaključka da su enaliosauri koristili upaljače na banketima. Postoje nepobitni dokazi da su pre večere ljubazno zamolili svoj plen da ih ponudi cigaretom i upaljačem. Naravno, zbog poravnanja planetarnog sistema uskraćen im je ruski gas, zbog čega su upaljači stavljeni van funkcije, pa su bili primorani da izmisle šibice. Šibice su se pokazale dobrim pirotehničkim sredstvom, osim u periodu monsunskih kišica, tako da su egzibicionisti iz doba Jure rešili ovaj problemčić stvaranjem nuklearne bombe.

Postoje neke indicije da je vruć seks nastao pre mnogo godina u Teheranu, malom gradiću vizantijske Srbije, a potvrđen je zvanično od  prokomunističke vlade istočnog krila haškog tribunala. Poznato je da se u skoro svim budističkim državama preljubništvo smatra smrtnim grehom, a preljubnici navaćareni na delu po pravilu najebavaju po partijskoj direktivi. Uhvaćene preljubnike su izveli na neki najbliži slobodni prazan prostor, livadu ili amfiteatar, vezali ih gole jedno za drugo, premazali nekim sporogorećim katranom i zapalili. Posle nekoliko minuta preljubnici su počeli da se uvijaju i da vrište od zadovoljstva. Dok su polako izgarali u žaru ljubavi, napaljena publika je gromoglasno skandirala da je Budimir najveći i nakon desetominutne predstave zadovoljno se razišla, tražeći u međuvremenu igraće za novu predstavu.

Bez alata nema ni zanata. Ali, odakle alata ako nema zanata. Verovatno iz inata. Iako mehaničari filozofije kažu da je inat najgori zanat, ipak je prilično rasprostranjen u svim segmentima svih segmenata. Za osobu koja se inati kažu da tera kera, pa se dolazi do zaključka da keruša ima teranje iz inata. Međutim, uteranoj keruši prestaje teranje, ali ostaje inat koji koristi za ostvarivanje prava na alimentaciju. Kasnije od države traži pare za dečiji, pa nije čudo što je svrstavaju u pedofilne plaćenike.

Nije baš da neverni Toma ne veruje nikome, pa je zato neverni Toma. Imao Toma ženu Veru, koju je iz principa spičio trolejbus i separatiosao joj je dušu od tela. Tako je Toma ostao bez Vere, a nije hteo nijednu koja se ne zove Vera. Veru nije našao, pa je postao i ostao neverni Toma. Eto, da znaš.

Komentari

Komentari