Foto: 
autor nepoznat

Svaštara - peti deo

Izneverovao sam nepobitnu činjenicu da mi sada imamo najboljeg predsednika države, još od doba cara Dušana. Taj veliki čovek sa bar dva pedigrea gine za Srbiju, gine za narod, gine za napredak naprednog društva, gine za migrante, gine za mnogo toga, al’ nikako da pogine već jednom za kartu u rajske vrtove. Zahvaljujući samo njemu, statistički podaci beskompromisno pokazuju da Srbija svakodnevno beleži značajan napredak u propadanju kroz treći level dna, a samo nebo zna koliko još ima do dna dna. Daleko mu lepa kuća.

Utiskujem da je solidno poznavanje bar jednog stranog jezika sasvim normalna stvar za normalnog čoveka zdravog razuma. Čovek može čitati, pisati, govoriti, pa čak i misliti na stranom jeziku, ali ne kontam kako se neki strani jezik može primeniti u slikarstvu ili vajarstvu. Iako neki izvori navode da Monaliza ponekad traži hlađeno pivo na norveškom jeziku sa blagim pigmejskim dijalektom, mala je šansa da cirkular kineske proizvodnje seče na japanskom jeziku koreansku tablu iverice koja tečno govori mnogo stranih jezika. Da li je voleti nekoga na španskom jeziku isto kao i voleti nekoga na francuskom jeziku? Ako jeste a različito zvuči, onda je strani jezik potpuno nepotreban u procesu voljenja, što potvrđuje i povremena pojava brkatih, kosookih i plavokosih nigerijskih čamugica, sa urođenom maramom i opancima u nekom šljiviku evropske Indonezije. Obzirom da ljubav nema granice može se očekivati da će kosooke Nigerijke ubrzo biti poudavane širom univerzuma. Daleko im lepa kruća.

Posekli Kinezi hiljade hektara šuma da bi imali za nov školski pribor, tako da je amazonska prašuma sada malo proređena, sve do panonske delte Dunava u jednom kenijskom rezervatu za belce. Ekstremno naoružani Puftenštajnci su tamo čuvari dobro utabanih staza nekog novog svetskog poretka, a ostali su u lancima nove evropske mode, migracijom do slobode. Kreću se dok mogu, a onda ostaju gde su, baš kao što je po kroju krojača mape sveta, a po narudžbi gospodara planete. Horde polupitomih potomaka naroda koji je nekada verovao u Paruna preplavile su Evropu, a vođeni mnogo mlađim Bogom pokušavaju da promene način života naroda koji okupiraju, i očiste svet od svih koji su različiti od njih. Iz nepoznatih razloga izbegavaju okupaciju Rusije i Kine, ali se pretpostavlja da znaju da Maša i meda mogu naprave nered za Ginisa, a Kina ima pekinšku patku za svakog pekinškog patka. Ipak, pored drva za školski pribor Kinezima je ostalo još po neko drvo za šibicu kojom bi se mogao upaliti veoma kratak fitilj veoma veeeelikog bureta baruta, jer bi svaki pokušaj invazije na Kinu imao straobalne posledice po agresora, dok su Rusi na lakim manevrima u Siriji pokazali svetu ko je gazda. Daleko im lepi žuća.

Nemački ministar odbrane nije rekao ništa na temu proizvodnje tečnog gasa, jer ga niko ništa nije ni pitao. Ali zato jedan balkanski ministar odbrane svojom inteligencijom i znanjem u ovoj oblasti prevazilazi granice mogućeg, jer je rođen sa takvim talentom da mu vojni rok nije ni bio potreban. Remek delo ovog života mu je, za otadžbinu spasonosna ideja da pošalje devojke i žene na vojne vežbe kako bi iskusile sve užitke bliske borbe, prsa na prsa, i svakako upucane se vraćale doma. Taj nedorečeni genije, čudo Božije, svestan nepovoljne situacije u kojoj se nalazi Mozambik, zaključio je da bi uštede u domaćinstvu bile mnogo veće kada bi se i za žene uveo obavezni vojni rok. I staro i mlado, u cirkus Kolorado.

Komentari

Komentari