Foto: 
autor nepoznat

Svaštara - prvi deo

Treba da smo zahvalni što živimo u svetu u kojem se svašta dešava, jer je nemoguće da se ništa ne dešava. Kada se ništa ne bi dešavalo razmišljali bi o dešavanjima, ali i razmišljanje se može kvalifikovati kao dešavanje, pa se iz toga dešava da uvek mora nešto da se dešava.

Ministar higijenskih poslova Ugande nagovestio je još u nekom od prethodnih života da se priprema novi nacrt plana jutarnjeg vežbanja u skupštini jedne balkanske zemlje. U pitanju je samo jedna lakša vežba koja se izvodi samo jednom, a mnogo znači. Dakle, sve što treba je da prepuna skupština polako i duboko udahne, a onda što brže može da izdahne. Veoma praktična i opšte korisna rajaliti zabava za narod, a možda se uključe i mobilne mreže, pa svaki građanin može da glasa za nekog. Kladionice bi lepo zaradile, a potrošnja alkohola bi kulminirala u napadu emotivnog narodnog veselja.

Povodom svetskog dana albino kedera ministarka gasnog prdeža deda mrazovih irvasa gospođa Madayne Serry izjavila je da se pod merama narodne štednje podrazumeva povećana potrošnja kelerabe i pasulja, jer spadaju u vrste mesa koje proizvodi stomačni amonijak, a kojeg se organizam oslobađa prdežom. U kvalitetnoj odeći prdež se zadržava i greje, što znači daleko manju seču drva na severozapadu južnog pola. Obzirom na cenu drva ovaj neverovatni projekat mogao bi se primeniti i u Srbiji, jer je litar pasulja mnogo jevtiniji od kubika drva, a daje isti efekat. Tim povodom portparol štaba za crnačka pitanja Jokohame dao je na znanje koeficijent inteligencije nano čamuginog prdeža koji otapa polove i stvara uragane, a ponekad je i radioaktivan. Za grad veličine Beograda u Srbiji jedan nano joko garavi obezbeđuje tropsku klimu za doček nove godine. Ipak, Bosna i Ukraina bi doživele ekonomski kolaps u slučaju da Srbija zatvori tržište drva. Prema tome, jokohamske čamuge su odgovorne za propast sveta, a postoji mogućnost da će sledeći Isus biti jokohamski nano crnac poslednje generacije.

Gospođa Dorinda, matora ciganka iz neke sapunice u nastavcima na španskom jeziku, dala je nezvaničnu izjavu austrijskoj javnosti da u mladosti nije znala za postojanje više od jedne vrste jogurta, a radi hvatanja i držanja dijete hleb je pisala nedeljno. Naravno, tajna služba za održavanje tajni u tajnosti objavila je zanimljivu vest da su bradati muškarci atraktivniji od brkatih žena, pa je zbog toga madam Dorinda prešla na kifle, svih boja i veličina sa jogurtom ili bez.

Otac jednog balkanskog kralja se godinama dvoumio da li da svom sinu, budućem kralju, da ime Aleksandar ili Čmaroljub. Ipak je budući kralj dobio ime Aleksandar, a čmaroljub je kasnije postao po zanimanju. Pravi profesionalac. Zato je na predlog ledi Ane odlučio da u svojoj prestonici organizuje paradu golih pištolja i praznih futrola. Nezvanični podaci obaveštavaju da će u toj paradi najbolja mesta dobiti migranti iz Jemena i Kuvajta, koji će se zbog mogućih problema izjašnjavati kao domaći cigani i dobiće zlatni orden prazne futrole sa ukrštenim pištoljima, kao i besplatan topli sendvič punjen filom od golog pištolja, sa jagodama. Zahvaljujući ovom priznanju imaće mogućnost da aktivno učestvuju u izgradnji Beograda na vodi, koji bi se lako mogao pretvoriti u akva park. To bi posebno obradovalo najmlađe, jer bi mogli skakati sa tramboline na Beograđanki u najbliže more. Naravno, osnovni uslov za taj užitak je projekat islamizacije Srbije na kojem kralj Aleksandar vredno radi po četiri smene dnevno da bi nam za dve godine bilo malo bolje.

Komentari

Komentari