Foto: 
autor nepoznat

Terapija

-Dakle, ako sam vas dobro razumeo, vi ste, iako nemate zvanje lekara, lečili ljude od različitih bolesti? -upita sudija nakon što je saslušao osumnjičenog.
-Uglavnom bolesti zavisnosti, ali da. I mogu da se pohvalim da sam ih vrlo uspešno lečio. -sa ponosom je izneo ovu tvrdnju osumnjičeni.
-Kada vas je privela, policija je u vašem stanu pronašla veliku količinu pilula za spavanje. Možete li da objasnite za šta ste koristili sve te pilule? -nastavio je sa ispitivanjem sudija.
-Pa za spavanje. -kroz osmeh je izjavio osumnjičeni.
-Verujem da znate da vam šegačenje sa sudom neće pomoći u odbrani. -reče sudija naoružan mrkim pogledom.
-Vidite ovako sudija, ako se meni obrati neko ko ima problema da ostavi cigarete, ja uzmem da ga lečim. Propišem mu ove lekove za spavanje. Cilj je da ih uzima ujutru, popodne i naravno uveče. S obzirom da uglavnom spava, čovek nije u stanju da zapali cigaretu i posle nekog vremena biva izlečen. Ovim principom sam izlečio i mnoge alkoholičare. -sa euforijom u glasu je govorio ovaj samozvani lekar.
-Takođe ste i gojazne zavaravali da ćete ih osloboditi viška kilograma? -postavio je sudija pitanje sa mnogo prekora.
-Da, sa gojaznima je to lošije išlo. Uistinu, nisu mnogo jeli, ali nisu ni trošili mnogo kalorija. Ali posmatrajmo to sa vedrije strane -bar se nisu gojili dodatno. -trudio se da bude šarmantan osumnjičeni.
Nakon što je izrekao presudu sudija je otišao kući. Predveče se javio da u narednom periodu neće dolaziti na posao zato što je na lečenju. Boljke koje su mučile sudiju su besparica, korumpirano društvo, nemoral, politička zastrašivanja i ucene i još brojne bolesti od kojih pate oni retki koji nisu stekli imunitet ni nakon dugo godina. Ono što ostaje nepoznanica jeste -Da li je u svom lečenju sudija koristio terapiju osuđenog, samozvanog lekara?

Komentari

Komentari