Foto: 
autor nepoznat

Tihi đon

Pa, neki novi ljudi stvaraju neke nove zakone, koji se već nalaze u svim vrstama gluposti, a pojedine zakonske odredbe spadaju u teške idiotizme. Naravno, poenta je naterati ljude da ih krše, a onda ih sankcionisati otimajući im novac u vidu novčanih kazni. Ako živiš u stanu, nemoj slučajno da jedeš pasulj jer ako uzročno posledična glasnoća prdeža pređe granicu od neverovatnih trideset decibela, lovci na senke sa značkama komunalne policije će te odvući istražnom sudiji koji će te pristojno oglobiti zbog brutalnog zagađenja prirodno mineralizovane destilovane vode u saksijama sa fikusima. Nemoj ni slučajno da se prehladiš, jer sudija za prekršaje ima unapred pripremljen scenario za decibelne malverzacije svih vrsta. Dakle, umotaj se u zavoje kao i svaka normalna mumija, i ne izuvaj se kada ideš u štetu, naravno u šunjalicama, jer tihi đon spašava budžet.

Ukoliko imaš bebu, a nisi u mogućnosti da plaćaš kazne zbog dečjeg glasnog plača, imaš nekoliko mogućnosti. Možeš da daš bebu na usvajanje, pa neka neko drugi plaća umesto tebe, a možeš i da plaćaš kaznu. Ako imaš mogućnosti, možeš da uposliš nekoliko mafijaša koji će da pobiju sve koji ti priđu na manje od deset metara nadmorske visine, što znači da nema čestitanja rođendana sa grljenjem i pusakanjem. A, kome to još pa i treba. Predanom analizom Brus Lijevih filmova možeš lako da naučiš virtuelne borilačke veštine koje ti baš nešto i neće biti od pomoći u bespoštednoj borbi sa komunalcima, ali ćeš imati pojačano samopouzdanje u iščekivanju predstojećih sranja. Zakon sankcioniše, ali ne oduzima mogućnost da nekome surovo otmeš goli život, što ti omogućuje da u nekom dužem periodu ne razmišljaš o dažbinama i životnom osiguranju, dok su smeštaj i hrana obezbeđeni. Šta god da preduzmeš, nije dobro. Možeš, naravno i da se upucaš, ali tvoj postmortem glas će se sigurno čuti na svakim sledećim izborima.

Ako bismo se primili k znanju i usvojili materiju o činjenici da zujanje komarca premašuje zakonski decibelni minimum, imali bi osećaj da smo se našli u novoj sudskoj nebulozi u ulozi odgajivača glasnozujećih komaraca, za koju postoje strogo definisane zakonske sankcije. Ali, zbog toga što komarci žive, može se reći da spadaju u životinje, a genocid nad njima izazvao bi krvnu osvetu osvetničkog društva za zaštitu komaraca od genocida, kao i razni klubovi fanova komaraca i druge žgadije.

Zahvaljujući napretku mobilne telefonske industrije, velika većina mobilnih telefona ima vibrator kao signalizaciju da se nešto dešava, tako da je zvučno buđenje potpuno nepotrebno, jer nema garancije da je komšijin tajmig jutarnjeg uranka isti kao i tvoj. Nisam baš siguran da li pravilnik o glasnoći televizora važi i kada je emitovanje govora gospodara Vučića u toku, iako mislim da postoje tolerancije kada je u pitanju emitovanje bilo čega na Rozeti. Ipak, zbog nekih nejasnoća u hormonskim aktivnostima zakonodavca preporučuju se višenamenske studijske slušalice, jer komšiju verovatno ne zanimaju sportske aktivnosti u novom verbalnom porniću na nacionalnoj televiziji Sirije. Društvo za posmatranje komšija, koje je vodeći ogranak lige posmatrača komšija, donelo je zaključak je da sa komšijom u prisustvu budeš dobar, jer onako kako komšija može da ti smesti, niko ne može. Ipak, komšinica može da ispegla situaciju u zavisnosti od okolnosti i tvojih aktivnosti.

Poznavaoci nordijskog metabolizma tvrde da je osećaj kada te spiči kamion natovaren motornim uljem na pešačkom prelazu isti kao i kada te drkne struja. Za one koji nisu iskusili filing sa kamionom ili strujom, moglo bi se reći da je osećaj izazvan plaćanjem kazni zbog nasilnog prdeža i drugih vokalno instrumentalnih terorizama, približno isti kao i osećaj kratkotrajne upotrebe električne stolice, a onda vidiš čitav svoj život u nekoliko minuta, kao video na jutjubu i odlaziš u iskon. Znači, bez nasilnog prdeža i samo tiho, skoro kao tihi Don. Dođe tiho i ušeta se u legendu.

Komentari

Komentari