Upozorenje!

Nismo ni svesni koliko smo srećni što postoje ti neki ljudi koji brinu za naše zdravlje i bezbednost tako što nas na nešto upozoravaju.
Dok sam jutros čitao novine saznao sam da me očekuje ljubavna avantura sa jednim ovnom. Pored toga, upozoren sam da se čuvam promaje. Pametnom dosta.
Kasnije sam video upozorenje na kapiji mog komšije da se čuvam opasnog psa. Dobro sam znao da komšija nema nikakvog psa, ali ovakva upozorenja mogu biti jako korisna. Uistinu, ovo upozorenje je jedino korisno za samog komšiju zato što ostavlja nepoželjnog poštara i rodbinu ispred kapije.
Nešto dalje, niz ulicu, na gradilištu stoji upozorenje i molba nama pešacima da pređemo na drugu stranu ulice. Nikada ne znaš kada na glavu može da ti padne cigla, keser, pivska flaša ili nešto drugo od građevinskih rekvizita. Možda i sam građevinac.
Natpis na ulazu samoposluge me je upozorio da oni ne odgovaraju za moju imovinu koju tu ostavljam. U samoposluzi sam upozoren na klizav pod.
Opet kasnije, u gradskom prevozu, stoji upozorenje da će putnik koji se uhvati bez karte biti novčano kažnjen. Mada, nigde nije stajalo upozorenje da se putnici čuvaju džeparoša i tu sam uočio problem s obzirom da sam odžeparen.
Popodne, kada sam želeo da se opustim uz televiziju, iznervirao sam se slušajući vesti. Nisu me upozorili da program može negativno da utiče na nerve.  Upozorenja nikada dosta!

Komentari

Komentari