Foto: 
autor nepoznat

Urbana mama

Gospođa Amanda važi za jednu urbanu mamu. Redovno na svom Instagram i Facebook profilu postavlja svoje fotografije kao i fotografije svog šestomesečnog sinčića. Pravljenje fotografija nije tako jednostavan posao kako se to čini. Valja sve udesiti kako bi postavljena fotografija omekšala i naterala na lajk i one koji su na pomenutu delatnost tvrdi.
Recimo, prošle nedelje je napravila sjajnu fotografiju koja je pobrala brojne simpatije. Na kuhinjskom radnom stolu postavila je bebu na čije je obraščiće nanela malo brašna, pored bebe se mogla videti oklagija i vangla na čijem dnu se nalazilo testo. Beba je u ruci držala varjaču. Fotografija mora imati i odgovarajući opis. Konkretno, za pomenutu fotografiju urbana mama je napisala:“Lav Antonio pomaže mami u kuhinji“ Par stotina sviđanja i brojni manje-više isti komentari učinili su gospođu Amandu zadovoljnom.
Ovog jutra urbana mama se priprema za izlazak. Nakon što je završila sa šminkanjem, obukla je svoj bež jesenji kaput, uzela je torbu, proverila je svoj izgled u ogledalu u predsoblju i kada je utvrdila da je sve spremno izgurala je bebina kolica preko praga. U liftu je napravila par selfija. Odabrala je jedan na kojem se vidi njen neodoljivi, blaženi osmeh i naravno kolica. Fotografiju je nazvala jednostavno:“Spremni za šetnju“
Gospođa Amanda se može pohvaliti da je savladala veštinu da jednom rukom upravlja dečijim kolicima, dok drugom rukom spretno istražuje sadržaj na svom mobilnom telefonu. U jednoj Facebook grupi koja je namenjena za mame, ova urabana mama je podelila svoje pozitivno iskustvo sa pasiranim avokadom koji je od nedavno uvrstila u ishranu malenog Lav Antonia.
Dok su prvi lajkovi i komentari pristizali na postavljeni post, gospođa Amanda se smestila u baštu svog omiljenog kafića. Postavila je kolica do svoje stolice i dok je čekala naručen produženi espreso sa hladnim mlekom, odgovarala je na komentare koji su pristizali kako na postavljenu fotografiju iz lifta, tako i na postavljen post sa pasiranim avokadom. Kada je kafa stigla, urbana mama je zaključila da je vreme za novi selfi. Zabacila je kosu u stranu, namestila telefon tako da njegova kamera uhvati kako nju, tako i sto na kojem se nalazi željeni napitak i naravno dečija kolica. Od dvadesetak selfija koji su nastali tada, gospođa Amanda je odabrala jedan. Provukla ga je kroz nekoliko filtera i kada je napokon bila zadovoljna, podelila ga je sa kratkim opisom:“Uživamo“
Pristizali su novi brojni lajkovi i komentari. Nakon što je popila kafu, ova mama se uputila ka stanu, ponovo gurajući jednom rukom kolica dok je drugom istraživala sadržaj na svom mobilnom telefonu.
Neposredno pred ulazak u stan, jedan komentar je iznenadio gospođu Amandu. Komentar je stigao od njenog poznanika. Ispod fotografije koja je nastala u bašti kafića, ovaj njen pratilac je napisao:“Da nisi nešto zaboravila?“
Nakon što je odložila svoj bež, jesenji kaput, ova urbana mama je čula dečiji plač koji je dopirao iz spavaće sobe. U krevetcu je maleni Lav Antonio neutešno plakao.
Gospođa Amanda je obrisala fotografije koje su nastale sa praznim kolicima i ovo iskustvo definitivno neće podeliti u Facebook grupi za mame.

Željko Žele Jovanović

Komentari

Komentari