Foto: 
autor nepoznat

Vanbračno savetovalište

Neki diplomirani baltazari odgovorno tvrde da svako ljudsko biće svakoga dana načini bar četiri prevare različitih oblika i namena, slučajno ili namerno u zavisnosti od raspoloženja i prilike, obične ili neobične koje obično vode u neobične neprilike. Kako god bilo, prevara je ipak samo prevara, gde se aktivni učesnici dele na prevarante i prevarene.

Ako izuzmemo politiku, bračne prevare su najčešći oblik varanja u svekolikom univerzumu. Da bi uopšte došlo do bračne prevare, ljudsko biće mora da ispuni osnovni uslov, a to je da bude u braku. Bez obzira da li se radi o njoj ili o njemu, do prevare obično dolazi zbog nedostatka nečega u bračnoj zajednici, pri čemu je sasvim nebitno da li je u pitanju ljubav, pažnja, poštovanje ili seks. Naravno, tokom godina ljubav, pažnja i poštovanje gube svoju primarnu funkciju i prerastaju u naviku gde je koeficijent seksa u drastičnom padu. U opravdanom izostanku seksa, ponekad i išijas dobije neku sporednu ulogu, dok glavobolja i bolovi u stomaku uvek imaju vodeću ulogu u bračnoj prevari, jer utiču na fatalni nedostatak seksa u bračnoj zajednici. Zbog toga jedan od bračnih partnera nalazi spasonosno rešenje i potraži vanbračnog partnera koji nema problema sa glavoboljom ili išijasom. Nije isključena mogućnost da oba bračna partnera imaju svoje vanbračne partnere, što je malo ređi slučaj. Avanturistička akcija sa vanbračnim partnerom definiše se kao olakšavajuća rekreacija sa punjenjem baterija i služi kao opravdanje za bračnu prevaru, ali samo onome u ogledalu. Ipak, i vanbračni partner može biti nekome bračni partner, tako da do problema može doći kada partner bračnog partnera sazna za bračnu prevaru sa vanbračnim partnerom.

Mada, pojam bračne prevare nije baš precizno definisan. Recimo, kada se u neke kasne večernje sate vratim iz vanbračne avanture, pa na pitanje mog bračnog partnera o mom odsustvu iz kuće kažem da sam bio kod nekog prijatelja ili kuma, odmah me podozrivo pogleda, onako ispod oka u očiglednoj neverici. Ali, ako kažem da sam vreme proveo u vanbračnoj avanturi sa nekom atraktivnom vanbračnom partnerkom, i počnem sa detaljnim opisivanjem njenih fizičkih atributa, moja bračna partnerka samo odmahne rukom u fazonu: ma da, kako da ne. Eto vidiš, ja priznao, a moja bračna partnerka mi ne veruje. Da li je to onda bračna prevara? Ili možda treba vanbračnu partnerku da dovedem kući i ljubazno zamolim moju bračnu partnerku za ljubaznu ulogu svećnjaka. Kompromisna varijanta bračne prevare koja se u principu i ne može opisati kao bračna prevara je razmena partnera, nešto kao razmena studenata, gde su bračni partneri upoznati sa vanbračnim partnerom bračnog partnera, a koje se ponekad pretvori u grupno orgijanje, pa ko koga dohvati.

Bez pravog osmeha na licu vanbračna avantura baš i nema neki smisao. Zato stariji vanbračni avanturisti koji ulaze u vanbračnu avanturu sa mlađom vanbračnom avanturistkinjom, u realizaciju programa vanbračne avanture obavezno treba da idu sa adekvatnom gumicom, koja je ful opremljena sa manjim kukicama na krajevima. Kada uplovim u vanbračnu avanturu, obavezno kukicom zakačim jedan kraj gumice za jedan kraj usne, onda gumica oko glave, pa kačim drugi kraj gumice za drugi kraj usne. Ako ću već da riknem od srčka, neka riknem sa osmehom na licu. U svakom slučaju, mogao bih da radim kao spasilac brakova, jer kada neka vanbračna avanturistkinja spozna čvrstinu mog alata koji je mekan kao duša, odmah se vrati svom bračnom partneru.

Komentari

Komentari