Foto: 
autor nepoznat

Vesti iz belog sveta (S1E1)

Pre nekoliko hiljada godina Kinezi su svog imperatora smatrali gospodarem sveta, iako nikada nije zabeleženo da su mu se klanjala afrička ili južnoamerička plemena. Ipak, kada bi se preorala Sahara možda bi se i pronašli dokazi o nekadašnjem kineskom prisustvu u Africi, ali ko će da prekopava toliki pesak zbog neke tričave vaze sa pečatom neke antičke kineske dinastije, koju bi kosooke antilope prodavale na buvljaku.

Trenutna zbivanja u svetu ukazuju da je proročanstvo o vladavini žute rase konačno stupilo na snagu, iako je kosooka okupacija sveta započeta mnogo ranije. Vremena se menjaju, pa se menjaju i osvajači, ali i načini osvajanja. Nekadašnje isukane mačeve zamenio je pritisak na dugme, a čarobno dugmence zamenjeno je tihim, ali veoma efikasnim biološkim sredstvom, koje se nekako otelo samokontroli i sasvim slučajno zalutalo u beli svet. Ali, kako statistika pokazuje, nešto mu ne prija afrička klima, pa afrikanci mogu da se pozabave aktuelnim lokalnim virozama. A, šta će zameniti ovu najnoviju igračku, saznaćemo ako doživimo. Razne fotografije čovekolikih vanzemaljaca ukazuju da su i oni pomalo kosooki, iz čega se može zaključiti da su vanzemaljci kineskog porekla, ili da su Kinezi vanzemaljskog porekla, odnosno pravi nebeski narod, što im daje neko nepisano pravo da vladaju svetom. Eskimi u Africi tvrde da je kinesko pravo vladavine svetom i zapisano, ali će isplivati kada se peskovita Sahara ponovo pretvori u pirinčana polja.

Kažu da je cvet belog lotosa svestan nečije radosti ili tuge, pa čak i ravnodušnosti bizona koji ga je u stampedu pregazio. Ova biološka hemikalija nazvana CoV, a koja je usmerena na ljude ima slab efekat na životinje, tako da se u mnogim gradovima pogođenim korona virusom na pustim ulicama mogu videti životinje koje slobodno šećkaju u potrazi za hranom. Afričkom bizonu pravu pretnju predstavljaju gladni lavovi, pa se ne opterećuje razmišljanjem o ljudskim problemima u svetu. Pa, ni Kinezi ne razmišljaju o prolemima afričkih bizona. Takođe, nema podataka da su šumadijska šljiva ili neki beli zumbul uvenuli od posledice ovog biohemijskog oružja, a po afričkim izvorima, afrička šljiva koristi ovaj preparat kao veštačko đubrivo. Postoje neka nagađanja da ovaj fatalni preparat ne voli visoke temperature, pa iz tog razloga Afriku ne smatra poslovnom destinacijom. To je ujedno možda i rešenje za ovu krizu. Dakle, tretman od pola sata u ključaloj vodi posle ručka, i korone više nema, a nema više ni obolelog. Kao preventiva, bilo bi dovoljno samo dva minuta u jutarnjim satima, i još minut pred spavanje.

U Srbiji, beogradski sajam je primio obolele od korone, a naš ministar odbrane, inače izuzetan vojni stručnjak i iskusni ratni veteran sa čak dvadeset dana vojne karijere, najavio je vojnu disciplinu u prostorijama sajma. Nije naglašeno da li će oboleli pre ili posle doručka imati jutarnje vežbanje uz preskakanje prepreka sa zaštitnim maskama, ali je moguća specijalna obuka o aktivnostima protiv ovog biološkog neprijatelja.

Komentari

Komentari