Foto: 
Mad Love Game

Vrste nejebača – deo treći

NEJEBAČ NARCIS. On je bio momak pred brakom, romantičan, uglađen, bavio se umetnošću. Međutim, verenica ga je ostavila i pobegla sa nesnosno ružnim Portorikancem. Od tada, on ponovo sluša Boru Čorbu, vozi motor, nalazi alternativni posao i emocionalno se inhibira ubeđujući se da je na nivou vanserijskog duhovnog razvoja. Neprekidno vežba u teretani i neguje svoje izvajano telo. Poseduje pet losiona za bubuljice i akne. Uložio je mnogo radeći na svom mačo imidžu i pozi, te privlači isključivo ženke nižeg intelektualnog ranga sa kojima može da manipuliše. Iskusnih i pametnih žena se plaši, te vešto razrađenim mehanizmima uspeva da opravda svoju nesposobnost da se upusti u odnos sa njima. Nikada suštinski nije shvatio čime želi da se bavi, osim što zna da želi da bude voljen. Živi sa roditeljima.

NEJEBAČ ALCHAJMEROVAC. On je vrlo autentična vrsta nejebača. Pošto ne podnosi da bude sam sa sobom, on neprestano izlazi i čekinuje se iz svakog lokala, birtije, kafane, restorana i kluba u kom se zatekne. Najčešće se posle ničega ne seća jer konzumira enormne količine alkohola. Oko sebe uvek ima gomilu isto tako pogubljenih i životno nesnađenih drugara koji su neprekidno pijani. Potrebne su mu godine da nekoj ženi izjavi ljubav. Nežan, krhak, ljubitelj poezije i lepih stvari. U kontakt sa ženama stupa neretko preko društvenih mreža, kad se dobrano napije, u ranim jutarnjim časovima, zovuć ih na instant druženje i toplu raspravu o Sergeju Jesenjinu. Kasnije se toga ne seća, a ne seća se ni kada je poslednji put jebao. Da nije toliko topao i mio, a i fizički izuzetno smešan, neka od drugarica bi mu već odavno dala pičke. Ovako, vazda ostaje suhog kurca.

NEJEBAČ OJAĐENI. Vrsta široko zastupljena. Često se javlja u oblicima Propalog političara, Urbanog ugostitelja, Univerzalnog biznismena i slično. On najčešće ima negde oko pedesetak godina i jezivi osećaj da je život prošao mimo njega, te mora zgrabiti sve što mu ovo malo života i dalje pruža. Zaljubljuje se na prvi pogled u dvadesetak godina mlađu ženu koja ga gleda na sve načine, osim kao muškarca. Piše joj ljubavne pesme, ostavlja cveće, obasipa je romantičnim sms porukama. Kada shvati da ona ne reaguje onako kako bi on želeo, blokira je na društvenim mrežama, govori joj da je veštica, zove i dahće u slušalicu, a neretko preti i smrću - svojom. Čim ugleda drugu ženu koja mu se svidi, nastavlja dalje ponavljajući isti scenario.

NEJEBAČ ANDERGRAUND. On je beskrajno netalentovan pesnik i pisac koji to zna, ali ne zna čime bi se drugim bavio u životu. Bucmast, nizak, upadljivo seksualno neprivlačan. Devojke koje mu se svide najčešće muva tako što ih ubeđuje u suprotno, uz rečenice tipa: „ Nikada te ne bih jebo“, „ Ne, ja se stvarno ne ložim na tebe“, „ E, veruj mi... Pre bih drkao na nju nego na tebe“ i slično. Pizdi ako je žena koja mu se sviđa talentovanija i pametnija od njega, što zapravo toliko nije teško da se gotovo svakodnevno događa. Više puta mu se dešavalo da javno bude ponižen od strane žene. Loš je u krevetu, ali to nikada nije ni krio.

NEJEBAČ PSIHO. Vrlo zajebana vrsta nejebača. On se najčešće nalazi na granici poremećaja ličnosti, a neretko i zglajzne. Bio je u svim ratovima. Kad muva ribe, hvali se brojem pobijenih ljudi i raskomadanih delova tela ortaka koje je imao priliku da sakupi. Poseduje kolekciju noževa, pištolja i kašikara. Jebe s pola snage jer ga žestoko žigaju ostaci metkova i dramlija u trbuhu, a i kurac mu neprekidno pada. Gde god se povede neki rat, on pakuje pinkle i ide da ratuje. Žene tretira ko stoku, zato i važi za frajera. Istetoviran, visok, markantan i, naravno, vozi motor. Za njim je raspisana poternica.

NEJEBAČ ISKUŠENIK. On je nenormalno besan na sebe što je petnaest godina proveo u manastiru jer tamo nije našao odgovor ni na jedno svoje pitanje, a ponajmanje duhovni mir koji je toliko tražio. Naravno, sve to vreme on nije jebao, a pošto je u međuvremenu omatorio i smežurao se, prilike za valjan snošaj gotovo da nema. Brutalno načitan, ali i dalje nesposoban da se odmakne od klasičnog malograđanskog opšteg mesta i jeftinog cinizma. Rado se seća Beograda osamdesetih. Kulturan u odnosu sa ženama dok ne popizdi što mu ne daju pičke, te se onda naizgled nečujno i tiho povlači u svoj sobičak i posle danima izdrkava na osamdesetogodišnju kevu sa kojom još uvek živi.

Jelena Andonović

Komentari

Komentari